Motorpsycho

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Da trondheimstrioen Motorpsycho platedebuterte med den sterkt metal-inspirerte «Lobotomizer» i 1990, var det få som hadde trodd at bandet ved utgangen av 90-tallet skulle være et av Norges mest populære og innflytelsesrike band.

Motorpsycho består av Bent Sæther (bass, vokal), Hans Magnus «Snah» Ryan (gitar, vokal) og Håkon Gebhardt (trommer). De har siden debuten vist seg å være det i særklasse mest produktive bandet i Norge med åtte album på like mange år (to av dem dobbel-CDer) og en rekke EPer. Bandet har også opparbeidet seg en fanatisk og trofast fanskare både her hjemme og ute i Europa, og særlig i Tyskland, Nederland og Italia. Med sine seneste utgivelser har Motorpsycho også opplevd å få gode kritikker i den vanligvis så forutinntatte og ekskluderende engelske musikkpressen.

Musikalsk har bandet utviklet seg mye siden debutalbumet «Lobotomizer». Den brutale, gryntete metal'en har måttet vike for mer melodiøse poptendenser og lange ekskursjoner ut i progrocken. De er ikke redde for å strekke seg over 10-minuttersmerket med sine låter, og improvisasjon er en sentral påle i gruppas musikk både på plate og i livesammenheng. Inspirasjonskildene er også mange og varierte; Sun Ra, The Who, John Coltrane, Gram Parsons og Neil Young er bare noen av dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer