Motorsykkelmassakren

Do not try this at home.

LA MEG FÅ LOV til å anbefale en film. Den er ikke laget i Hollywood. Den er ikke laget i Italia. Den er stort sett spilt inn på Kongsberg og ved en campingplass i Stryn.

HOVEDROLLEINNEHAVERNE heter Ailo, Kjetil og Øystein. De eier ikke skuespillertalent, men det skal du ikke bry deg om. Ailo, Kjetil og Øystein er nemlig Norges beste motocrosskjørere. De har vokst opp i distriktene, mekket på mopeder, kjørt rundt på jordene, svidd gummi utenfor ungdomsskolen, fått beundrende blikk fra to år yngre jenter og bestemt seg for at nå, nå skal vi faen meg bygge en rampe, en stor rampe som vi kan hoppe på. Og så har de kjørt opp på rampene med trimmede motorsykler, de har skutt fart mot himmelen, landet i en haug av grus og sand. Og nå er villmannskjøringen festet til videobånd. Push Films og CrossoverEvents har laget «Got Face - the movie». 35 minutter galskap på to hjul.

MEN EKSTREMSPORTFILMER kan fort bli kjedelige. Når du har sett 67 motocrosshopp, er du ikke like entusiastisk på vegne av hopp nummer 68. Det har «Got Face»-produsentene skjønt, og krydret filmen med absurde jackass -scener. En ung mann kjører ned slottstrappa i Oslo med hjemmesnekra olabil. En annen ung mann kaster seg ut fra et hustak og lander i et tre. En tredje ung mann kaster seg ut fra et hustak og lander ikke i et tre. Flere unge menn er drita fulle på Folven camping ved Stryn sommerskisenter. En gærning kjører ski på asfalt. Hele tida med pubertale gitarriff og hese vokalister i bakgrunnen.

Det er absurd. Det er flaut. Det er usunt. Men herregud så moro.

«Got face - the movie» koster 250 kroner og selges på enkelte snowboard- og motocrossjapper i Oslo. Du kan også bestille den hos fmx.no, bike.no eller playboard.no

<B>ANNERLEDES HEFTIG:</B> «Got Face-the movie» er en annerledes norsk film. 35 minutter med galskap på to hjul.