Motörhead sponser 10 år gamle fotballspillere

Motiveres av «Ace of Spades».

(Dagbladet.no): Motörhead-frontmann Lemmy Kilmister har lenge vært berømt for alt annet enn sine idrettslige sysler - alkohol og dop har vært viktig for 61-åringens image siden dagene i Hawkwind.

Det kan være i ferd med å endre seg nå.

Motörhead har nemlig gått med på å sponse Greenbank FCs lag for spillere under 10 år. De skal ha bandets logo på draktene sine, og når laget løper ut på banen skjer det til tonene av Motörhead-klassikere som «Ace of Spades» og «Eat the Rich».

- Jeg kjente til Motörhead fra før, men vi har aldri vært nære venner. Vi har imidlertid noen felles bekjente, og da vi trengte ny sponsor var de veldig positive. Særlig Mikkey og Phil - Lemmy er ikke mye til fotballspiller, for å være ærlig, sier lagets trener Gary Weight til Dagbladet.no.

Han ligger og sover når vi ringer.

- Vi hadde en liten fest med bandet i går. De kom og signerte drakter og snakket med ungene. Det ble litt seint før jeg kom meg i seng, sier Weight, som til daglig jobber med utleie av musikkutstyr.

Han vil ikke oppgi hvor mye penger Motörhead har bidratt med.

- Men vi er fornøyde. Den eneste bekymringa jeg har er at all denne oppmerksomheten kommer til å gå ut over ungene. Jeg regner med at de andre lagene i divisjonen får fryktelig lyst til å slå oss nå, sier Weight.

SPONSET AV MOTORHEAD: 10-åringene i Greenbank FC har fått pengehjelp av Mötorhead, og stiller med bandets karakteristiske logo på draktene. Foto: PRIVAT
SPONSET AV MOTORHEAD: 10-åringene i Greenbank FC har fått pengehjelp av Mötorhead, og stiller med bandets karakteristiske logo på draktene. Foto: PRIVAT Vis mer
INGEN STOR FOTBALLSPILLER: Men Lemmy la likevel penger på bordet når trener Gary Weight spurte.