Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Date mig nøgen»

Møtt med jubelbrøl

Dansk programleder delte ut pris (nesten) splitter naken.

ZULU AWARDS: Den danske «Date mig nøgen»-programlederen Ibi Støving delte ut pris uten en tråd under torsdagens Zulu Awards. Video: Rød Løper Vis mer

Gjennom to sesonger har programleder Ibi Støving (45), også kjent som Ibi Makienok, ledet programmet «Date mig nøgen» på danske TV 2 Zulu. Programmet bygger på det populære britiske datingprogrammet «Naked Attraction».

Under årets utdeling av TV-prisen Zulu Awards torsdag kveld var det Støvings tur til å kaste klærne.

Iført ingenting annet enn en liten «Z»-logo mellom beina, trådte hun ut på scenen i den danske event- og konsertarenaen K.B. Hallen i København, til jubelbrøl fra publikum. Det melder den danske tabloidavisa B.T.

- Hold kjeft!

Støving forklarer stuntet som en «hyllest til kroppen» og et oppgjør med kroppspress, ifølge B.T.

- Jeg står her av én grunn, og én grunn av aleine. Det er for å snakke til alle som har problemer knyttet til kropp. Jeg vil henvende meg til alle kvinner og unge jenter. Hør her: Du er unik, du er vakker, og du gjør hva du vil med din kropp, sa hun fra scenen.

Hun besvarte publikums latter med følgende ord:

- Hold kjeft, jeg holder på å drite i buksene!

Deretter kom kveldens vert, den danske skuespilleren Dar Salim, ut på scenen med en stor slåbrok som programlederen slo rundt seg.

Kort tid etter veltet det nakne mennesker inn på scenen. Det var deltakere fra serien, som hadde fått æren av å dele ut prisen for Årets lyd.

Prisen gikk til det danske radioprogrammet «Curlingklubben».

Ifølge den danske nettavisen Dagens.dk har programmet blitt vanvittig populært siden den danske premieren i 2019. En tredje sesong skal allerede være på vei.

NAKENDATING: Av alle drøye tv-programmer, er kanskje «Naked Attraction» det aller drøyeste. I det engelske datingprogrammet, viser deltakerne seg kliss nakne for hverandre. NB! Grafiske bilder. Video: Rød Løper/Channel 4 Vis mer

Ris og ros

Programmets konsept er enkelt: En deltaker får se stadig mer av de nakne kroppene til et knippe potensielle partnere. Deltakeren må velge seg ut en favoritt, og må til slutt selv kaste klærne.

Ikke alle var like begeistret for «Date mig nøgen». Politikens anmelder kalte programmet «ren desperado-TV, med single som er villige til å gjøre hva som helst».

Kollega Simon Roliggaard var imidlertid uenig.

- I ei tid da man hører at unge mennesker ikke lenger tør å dusje sammen etter gymtimen, og får psykiske problemer på grunn av press fra andres flotte selfies på sosiale medier, er dette programmet definitivt en «public service», skrev han i samme avis.

Ifølge danske TV 2 selv har programmet satt seerrekorder. De skriver at premieren tok en markedsandel på svimlende 51 prosent i aldersgruppen 15-40 år.