Mottatt over 500 klager

NRK har fått inn over 500 klager etter Israel-tirade.

FÅR KJEFT: NRK har hittil fått inn 500 klager på uttalelsene til P13-programleder Shaun Matheson. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
FÅR KJEFT: NRK har hittil fått inn 500 klager på uttalelsene til P13-programleder Shaun Matheson. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kringkastingsrådet har mottatt 527 klager på NRK-programmet «Shaun» etter programleder Shaun Henrik Mathesons Israel-tirade.

- Det er lagt inn 527 klager til rådsmøtet i morgen (torsdag), opplyser Kringkastingsrådets sekretær Erik Skarrud til Dagen.

I programmet langet Matheson ut mot Israel, blant annet i forbindelse med coronavaksinen, og vitset med at det nesten var som om at han ønsket at coronavaksinen ikke virket i Israel.

I tillegg til klagene til Kringkastingsrådet har Med Israel for Fred, sammen med sju andre Israel-organisasjoner, politianmeldt innslaget.

NRKs underholdningsdirektør Charlo Halvorsen har beklaget innslaget og fjernet innholdet.

- Over streken

Dagbladet har fått tilgang på noen av klagene fra lytterne. Flere er svært like og bærer preg av å stamme fra en tekst som mange har kopiert. Andre beskriver uttalelsene som «grovt» og «forkastelig».

I klagen som går mest igjen, står det følgende:

«Jeg reagerer ganske kraftig på programmet til Shaun Henrik Matheson (Shaun på P13) i dag (02.02.2021). Det gjelder innsalget fra 15.14 og utover, hvor han omtaler vaksineringen fra Israel. Matheson karikerer, gjør narr av og feilinformerer grovt. Det kunne vært verdt en klage alene. Men i innslaget går han så langt til å mer enn antyde at han skulle håpe at vaksinen ikke fungerte i Israel. At en NRK ansatt kan uttale på radio et ønske, ja nær sagt et håp, om at en livsviktig vaksine ikke fungerer for en befolkningsgruppe synes meg å være langt over en grense for hva som er akseptabelt å si.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer