Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2-anker Sturla Dyregrov

Møtte kona etter loddtreking

- Hadde hun trukket det andre loddet, hadde livet mitt vært et annet, sier Sturla Dyregrov.

MÅ PENDLE TIL HØSTEN: Nyhetsanker Sturla Dyregrov må til høsten pendle fra Bergen til Oslo da TV 2s kontorer flytter.  Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
MÅ PENDLE TIL HØSTEN: Nyhetsanker Sturla Dyregrov må til høsten pendle fra Bergen til Oslo da TV 2s kontorer flytter.  Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det føles rart at jeg snart har vært i TV 2 i 20 år. Det er veldig lenge, sier Sturla Dyregrov (43) og unnskylder de røde kantene i øynene da han møter Dagbladet til frokost i Oslo sentrum.

Dagen før intervjuet var det feiring av tiårsjubileet til TV 2 Nyhetskanalen. Dyregrov var konferansier under direktesendingen og selvskreven på jubileumsfesten. Nå sitter han og virker overraskende våken til kl. 8 å være, men hevder han opplever årets første bakrus.

- Man blir mye eldre av å få tre barn på fem år, og jeg kan ikke være ikke med på så mye lenger. De få drinkene jeg tok på festen i går, er blant de første jeg har drukket i år. Og nå er vi over påske, sier han humrende.

Det er ti år siden han var med å etablere TV 2 Nyhetskanalen, og nå er den ungdommelige fyren blitt en av TV 2-veteranene. I år er det 20 år siden 43-åringen startet å jobbe i TV 2.

- Jeg har aldri hatt noe annet liv, og har aldri vurdert noe annet enn TV 2. Jeg har bare vært på ett jobbintervju, og fikk jobben dagen jeg var ferdig med cand.mag-graden min, forteller han.

- Det er greit med ansiennitet, men det sier jo noe om at du begynner å bli gammel. Jeg var i mange år en av de yngste uten forpliktelser hjemme som alltid sa ja til overtid. Men verden ser litt annerledes ut nå, legger han til.

Jubileum med kona

Forrige ukes kanaljubileum representerer også et annet jubileum for nyhetsankeret. Han møtte kona si, Siril Vatne Meling, under etableringen av Nyhetskanalen.

- Min kone begynte som utplassert student i TV 2. Alle på hennes kull ville egentlig til NRK, og de avgjorde utplasseringsplassene med loddtrekning. Siril tapte, røper han og legger til:

- Hadde hun trukket det andre loddet, hadde livet mitt vært et annet. Jeg hadde ikke møtt henne, og ikke hatt de tre barna vi har. Det er litt skremmende å tenke på.

SER MED KONA: Sturla Dyregrov ser ofte tv sammen med kona Siril Vatne Meling. De to møttes på jobb i TV 2 for ti år siden. Foto: TV 2
SER MED KONA: Sturla Dyregrov ser ofte tv sammen med kona Siril Vatne Meling. De to møttes på jobb i TV 2 for ti år siden. Foto: TV 2

Vis mer

Å være dreven reporter var imidlertid en fordel da han skulle imponere sin utkårede. Nyhetskanalen ble etablert den uka lasteskipet «MS Server» havarerte utenfor Fedje i Hordaland. Dyregrov fikk gjennomslag for å ta helikopter fram og tilbake til ulykkesstedet, for å spare tid og for å få de beste tv-bildene.

- Det ser litt voldsomt ut når en reporter er ferdig med jobben og tar av i helikopter. Min kone mener jeg brukte det for å være litt kul og sjarmere henne. Jeg mener jo ikke det, sier han, men røper at han en gang inviterte kona med i helikopteret.

VIL IKKE TIL OSLO: Sturla Dyregrov flytter ikke til Oslo om TV 2 bestemmer seg for å flytte all drift til hovedstaden. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
VIL IKKE TIL OSLO: Sturla Dyregrov flytter ikke til Oslo om TV 2 bestemmer seg for å flytte all drift til hovedstaden. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

- Jeg hadde jo oppdaget hennes vinnende vesen og inviterte henne da vi hadde en ledig plass. Vi måtte til slutt ha med en isbreforsker istedet, men da var kontakten med henne opprettet, sier han og smiler lurt.

Føler seg gammel

Resten er historie, ti år senere er de to TV 2-journalistene gift og har fått barna Snorre (6,5), Sanna (4) og Syver (1,5).

- Da jeg begynte i TV 2 skåret jeg høyt på vilje og at jeg alltid var den som kunne alt det tekniske. Men nå er jeg blitt en av de jeg tenkte var veldig gamle da jeg startet: En av dem som ofte sier nei fordi han må hjem til familien, sier han.

- Jeg er opptatt av at jeg ikke skal bli en av de gamle gretne.

Teknikken han hadde i fingrene da han startet, er heller ikke lenger like mye verdt.

- I gamledager satt vi med fysisk bånd, klippet og limet for å lage reportasjer, men i dag må du være veldig god på data for å lage tv, sier han.

- Da vi var ute på de store ulykkene for 20 år siden, hadde vi alltid samme utstyr. Det veide 200 kilo, kostet en million kroner, tok 20 minutter å sette opp, og det kostet 5000 kroner å leie satellitt-tid hver gang, ellers kom man ikke på lufta. Nå kan man sende live rett fra mobilen. Det koster nesten ingenting og man er på luften på sekunder, sier han.

- Problemet mitt er at jeg nesten bare har sittet i studio i de siste årene, og ikke har hatt samme behov for å lære meg alle de nye programmene. Så nå føler jeg meg nesten litt akterutseilt.

Svimte av under konas fødsel

Med ansienniteten og veteranrollen kommer imidlertid også interessante oppgaver. Nå jobber Dyregrov både som fast nyhetsanker på hovedkanalen og i Nyhetskanalen.

Han er stolt over det Nyhetskanalen har fått til på ti år.

- Jeg elsker å bygge opp ting. Det er veldig gøy at vi begynte med noe ingen hadde gjort før, og faktisk lykkes, sier han.

KATASTROFEN:  «Sleipner» grunnstøtte og sank rett nord for Haugesund  26.11.1999. 16 mennesker omkom og 69 ble reddet. Foto: TV 2
KATASTROFEN: «Sleipner» grunnstøtte og sank rett nord for Haugesund 26.11.1999. 16 mennesker omkom og 69 ble reddet. Foto: TV 2


Vis mer

Jubileet forrige uke ble markert blant annet med en kavalkade av flauser fra direkten. Men kontinuerlig nyhetssendinger, går flere ting galt, fortalte Dyregrov.

- Når det skjer spesielle ting på direkten, arkiverer vi det som snop og bruker det siden, forteller han og sier det var nok «godteri» - alt fra latterkramper til at deler av studiobenken faller ned - å ta av i arkivene.

Ingen av Dyregrovs verste flauser er festet til film. Han deler imidlertid gjerne personlige pinlige øyeblikk på Facebook, som da han selv besvimte mens kona skulle føde parets tredje barn.

- Det var åtte leger og sykepleiere som skulle jobbe med min kones keisersnitt. Men tre av dem måtte ta seg av meg. Min kone som var våken, skulle i utgangspunktet være bekymret for babyen, men der lå hun og var bekymret for meg, sier han og ler.

- Journalisten i meg skjønte det var en god sak for mine venner på Facebook, og fikk en sykepleier til å ta et bilde. Jeg tenkte at hvis man ikke kan dele sånt på Facebook, så er det ikke noe vits med Facebook.

Harde TV 2-kutt

Han håper å fortsette lenge i TV 2, men mener det er vanskelig å spå framtida i den endrede mediehverdagen og de mange kuttrundene i kanalen.

- Det er kjipt for alle at noen må gå. Men når tv-universet forandrer seg så mye som det gjør, kan ikke vi late som ingen ting. Festen i går var etterlengtet for mange i vår organisasjon. Vi har tenkt på triste ting i lang tid, men nå kunne vi endelig tenke på noe annet, sier han.

Den oppmålte tida med Dagbladet går mot slutten. Dyregrovs fly er faretruende nær avgang. Men TV 2-journalisten har stoisk ro. Han er vant med korte deadlines.

- Jeg har alltid likt breaking news og å stå midt oppe i det når noe har skjedd, sier han rolig og har ingen hast med å avslutte intervjuet selv om hans planlagte flytog har gått.

Dagbladet blir med da Dyregrov tusler nedover Karl Johan for å rekke neste. Han snakker i vei helt til dørene på flytoget omslutter ham under en time før flyavgang.

Etter 20 år i TV 2 har han vært mange ganger i Oslo, og til høsten blir det mer pendling, da kontoret i Bergen skal inn i nye lokaler, og alle sendinger gjøres i Oslo.

Dyregrov er imidlertid helt klar på at han ikke flytter til Oslo, om TV 2-ledelsen bestemmer seg for å legge ned vestlandskontoret.

- Nei, nei.

Han rister på hodet og legger armene i kors.

- Det lengste jeg har vært borte fra Bergen i mitt liv, er tre uker da jeg var i militæret og ikke kunne reise hjem. Jeg har sterke røtter i den byen, i alle fall nå med hus, familie og barn. Jeg kan si ja til mye rart, men når det gjelder å flytte fra byen min så blir jeg fort veldig feig.