Møtte kona i musikkvideo

Sondre Lerche (22) og Mona Fastvold (24) spilte sammen i musikkvideoen hans, og fant tonen også privat. Fredag giftet paret seg i en hemmelig seremoni i New York.

På forhånd var bare nærmeste familie og venner informert om vielsen. Etter det Dagbladet kjenner til har Lerche og Fastvold vært forlovet i lengre tid. Bryllupet kom derfor ikke som noen overraskelse på dem som kjenner paret. Fordi de to ønsket seg en rolig og privat seremoni, giftet de seg i den norske sjømannskirken i New York med bare en håndfull personer til stede. En av de utvalgte var Sondres artistkollega Julian Berntzen, som hadde fått oppdraget som forlover. Monas forlover var skuespillervenninnen Maria Gustavson.

Lerche har tidligere uttalt at han har et varmt forhold til «Kjerka» og opptrådte på et arrangement der seinest 17. mai i år.

Det nybakte ekteparet traff hverandre første gang i fjor, da Oslo-jenta hadde den kvinnelige hovedrollen i Lerches musikkvideo «Days That Are Over».

Spilte kjærester

Her spilte de to et kjærestepar, og søt musikk oppsto også etter at kamera var slått av. Paret har holdt sammen siden, og har det siste året vært samboere i en leilighet i Williamsburg i New York.

Mens Sondre har turnert USA og skrevet låter til sin neste plate, har Mona studert skuespill på en teaterskole i byen.

Hun startet skuespillerkarrieren tidlig med NRKs barne- og ungdomsprogram «Midt i Smørøyet» på 80-tallet og har siden hatt roller i flere NRK-serier og uavhengige teateroppsetninger.

Hektisk sommer

 NYGIFT: Sondre Lerche og skuespilleren Mona Fastvold giftet seg i den norske sjømannskirken i New York med bare en håndfull personer til stede. Foto: Hans A .Vedlog
NYGIFT: Sondre Lerche og skuespilleren Mona Fastvold giftet seg i den norske sjømannskirken i New York med bare en håndfull personer til stede. Foto: Hans A .Vedlog Vis mer

Paret får ikke tid til å nyte mange hvetebrødsdager for seg selv. Allerede fredag skal Sondre være på plass i Norge for å spille på Stavernfestivalen. Deretter følger en hektisk sommer for den unge artisten med opptreden i «Sommeråpnet» på NRK, og konserter på blant annet Rockefeller, Gamle Ormelet og Føling i Fjæra sammen med kameraten Julian Berntzen.

Dagbladet har vært i kontakt med Lerche, som bekreftet bryllupet, men ikke ønsker å kommentere saken.

VIDEO: Sondre Lerche og Mona Fastvold <P />spilte kjærester i «Days That Are Over».