Møtte opp i plastballer

Publikum under en rockekonsert var alle inne i store plastballer for å forhindre virussmitte.

CORONAVENNLIG: Bandet The Flaming Lips hadde konsert i plastballer. Video: @waynecoyne5 / instagram. Foto: NTB. Reporter: Jonas Andersen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Den amerikanske rockegruppa The Flaming Lips har i årevis brukt store plastballer under sine konserter. Nå har ballene vist seg å bli svært nyttige. Fra innsida av hver sin plastball avholdt bandet konsert i Oklahoma City mandag, skriver Independent.

Men det var ikke bare bandmedlemmene som var i sin «egen boble», også publikum holdt trygg avstand fra hverandre ikledd det samme «kostymet» som The Flaming Lips.

Under konserten var de tre personer i hver ball, og arenaen hadde plass til omtrent hundre baller.

- Jeg sier ikke at hele verden bør gjøre det, men siden vi har gjort det en stund, kan vi se hvordan det fungerer. Dette er en bisarr tid, men nå kan du komme og se oss hvis du liker musikken vår, sier frontfigur i bandet Wayne Koyne i et intervju med Brooklyn Vegan.

- Gøy

Daglig leder i Norske Konsertarrangører, Tone Østerdal, synes dette er et morsomt initiativ.

- Det er klart dette er gøy! Jeg har sett The Flaming Lips live flere ganger, og skulle gjerne ha vært der, sier hun til Dagbladet.

FLERE SPØRSMÅL: Tone Østerdal i Norske Konsertarrangører synes plastball-initativet er godt, men stiller seg flere spørsmål knyttet til sikkerhet og smittevern. Fotokred: Camilla Engum Paulsen
FLERE SPØRSMÅL: Tone Østerdal i Norske Konsertarrangører synes plastball-initativet er godt, men stiller seg flere spørsmål knyttet til sikkerhet og smittevern. Fotokred: Camilla Engum Paulsen Vis mer

Hun legger til at fra et arrangørfaglig ståsted reiser det imidlertid en rekke spørsmål knyttet til både sikkerhet og smittevern, med tanke på håndtering av boblene.

- Jeg kan heller ikke se for meg at dette er en løsning alle er komfortable med, altså det å være inne i ei boble. Men gitt at dette håndteres av profesjonelle arrangører med høyt fokus på helse, miljø og sikkerhet, er det absolutte en forfriskende kreativ inngang til det å skulle arrangere konserter i coronaens tidsalder, sier Østerdal.

Hun sier at det ikke er noe som skulle tilsi at dette er en dårligere idé her hjemme enn i USA.

- Men om helsemyndighetene hadde tillatt mer enn 200 per konsert på grunn av boblene, er høyst usikkert. På dette tidspunktet tar vi imidlertid imot alle kreative forslag som kan bidra til å berge bransjen gjennom krisen, sier Østerdal.

Kysser gjennom pleksi

Over hele kulturlinja har kreative løsninger blitt brukt for å løse utfordringene med coronapandemien.

Sjefen for BBC Drama, Piers Wenger, har foreslo at skuespillere kan kysse gjennom pleksiglass for å forhindre smitte av coronaviruset. Wegner sier at glasset kan fjernes under etterproduksjonen slik at det ikke vil syns på skjermen.

I august publiserte Directors UK, foreningen for regissører i Storbritannia, en rekker tiltak og forslag til hvordan å gjennomføre intime scener.

STRENGT REGIME: Smittevernpersonell stoppet innom filmsettet til Mission Impossible og forlot stedet med en sort testbeholder. Video: Lars Eivind Bones / Knut-Eirik Lindblad / Dagbladet Vis mer

Et av forslagene var at skuespillernes partnere stepper inn i scener hvor nærkontakt er umulig å unngå. Dette har blant annet blitt gjort i den amerikanske såpeserien «I gode og onde dager».

Marianne Kleven, forbundsleder & styreleder i organisasjonen Norske Filmregissører, synes det er spennende å utforske subtile måter å vise sex i film på.

- Det er faller naturlig innenfor kreative yrker å løse slike utfordringer. Det er ikke sikkert alt må vises så eksplisitt i utgangspunktet. Selvfølgelig er det filmer hvor det er nødvendig, og da må man finne kreative løsninger, sa Kleven til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer