Møttes i skiløypa

Fridtof Nansen møtte den tre år eldre Eva Sars med ski på beina og rumpa i været i ei snøfonn i Oslomarka. Men det var først et år senere han virkelig fikk øynene opp for henne.

Nansen hadde vært på tur i Nordmarka og på hjemveien møtte han på Eva, som hadde gått på hodet i en bakke. De to presenterte seg for hveranre og snakket litt sammen. Det var vinteren 1888, bare måneder før Fridtjof la ut på ski over Grønland..

Den kjente konsertsangerinnen Eva Sars elsket å gå på ski. Noe som var både uvanlig og kontroversielt for en ung kvinne på den tiden.

Fortapt

Eva og Fridtjog møttes noen ganger denne vinteren, og Eva var fortapt. Men Fridtjof, den lange, blonde eventyreren, hadde damer på hver finger.

Men en julidag får Fridtjof se Eva på fortauet på Carl Johan. Han hopper ut av vogna han kommer kjørende i, tar Eva i armen og roper Filipine før han hopper inn i vogna og kjører videre.

Eva hadde delt en filipine med han før han reiste til Grønland, og nå var det han som vant fikk ønske seg noe av henne. Fridtof ønskte seg hele jenta. 7. September 1889 stod bryllupet.

(Fra boka 'Evig din')

BERØMT PAR: Eva Sars var en kjent sangerinne da Fridtjof Nansen traff henne.