Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mottok kunstnerstøtte i 16 år

Men kvinnen har ikke produsert en eneste film.

(Dagbladet.no): Den kvinnelige filmskaperen har mottatt totalt 2,3 millioner kroner fra staten uten å ha realisert et eneste prosjekt, skriver NRK.no.

Først etter 16 år har Utvalget for statens stipend og garantiinntekter satt ned foten. At det har tatt så lang tid forklarer utvalget med at kunstnere har ulike tidsrammer for sine prosjekter.

- Noen produserer mye og ofte. Enkelte forfattere skriver en bok hvert år, mens en annen kan bruke ti år. Ting kan ta tid, ikke minst når det gjelder film, sier leder for utvalget, Per Nordstrøm.

Ulf Erik Knudsen, kulturpolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, tror slett ikke at tilfellet er enestående.

- Dette er en stor skandale. Jeg ser ikke bort fra at det finnes andre og lignende saker. Det ville egentlig forundre meg om dette var den eneste saken, sier han til NRK.no.

Kvinnen har begynt på flere manus, men ikke ferdigstilt noen av dem. Hun vil ikke la seg intervjue, men forklarer at hun ikke har greid å bli ferdig fordi det nærmest er umulig å få støtte til å realisere prosjektene sine som eldre, kvinnelig filmskaper i Norge.

INGEN PRODUKSJON: Kvinnen mottok kunstnerstøtte i 16 år uten å produsere noe, melder NRK.  Tror du det finnes mange slike tilfeller? Diskuter nederst på siden. Foto: http://www.sxc.hu
INGEN PRODUKSJON: Kvinnen mottok kunstnerstøtte i 16 år uten å produsere noe, melder NRK. Tror du det finnes mange slike tilfeller? Diskuter nederst på siden. Foto: http://www.sxc.hu Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media