«Moulin Rouge» åpner Cannes

Baz Luhrmanns postmoderne musikal «Moulin Rouge» skal åpne filmfestivalen i Cannes.

«Moulin Rouge» med Nicole Kidman og Ewan McGregor i rollene, er filmen som har fått æren av å åpne filmfestivalen i Cannes i år. Og regissør Baz Luhrmann kunne ikke vært lykkeligere.

- Jeg har fantastiske minner fra Cannes siden min første film «Strictly Ballrom» ble vist der. Så dette er en spennende nyhet for meg, sier Baz Luhrmann som synes det er spennende at en amerikansk film med mange australske skuespillere, basert på gammel europeisk og fransk kulturarv, får en god mottakelse i Cannes.

Vanskelig å selge

Men fødselen til «Moulin Rouge» har ikke vært enkel. Nicole Kidman skadet ankelen under innspillingen, som igjen førte til forsinkelser og pengeproblemer. Videre skulle filmen hatt premiere i fjor høst, men ble utsatt på grunn av at klippeprosess tok lengre tid enn forventet.

Slikt skaper en negativ rykteflom, og filmstudioet Twentieth Century Fox gjør nå alt de kan for å snu ryktene. De har lansert en forrykende hjemmeside. Dessuten bør strømmen snu nå som filmen har blitt tatt ut som åpningsfilm i Cannes.

I «Moulin Rouge» spiller Ewan McGregor bohemen som forelsker seg i den luksusprostituerte Nicole Kidman. Den evige konflikten mellom kjærlighet, grådighet, begjær og penger utspiller seg i Moulin Rouge i Paris, med et bakteppe av musikk fremført av Ewan McGregor selv, via David Bowie til Christina Aguilera.

Filmen får premihre 9. mai i Cannes og åpner i USA rett etter festivalen. «Moulin Rouge» kommer til Norge i løpet av høsten. Traileren kan du se her