DEBATT

Movember - Et skjult kroppspress!

Jeg rammes like hardt hvert år.

Movember er en årlig månedlig begivenhet der menn lar barten vokse fritt i løpet av måneden november for å skape oppmerksomhet og samle inn penger til veldedige formål.   Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Movember er en årlig månedlig begivenhet der menn lar barten vokse fritt i løpet av måneden november for å skape oppmerksomhet og samle inn penger til veldedige formål. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

November er her, og stadig flere bartkledde karer sprader rundt i nærmiljøet. «Movember» kalles aksjonen som skal få menn til endre sitt ansikt for å sette fokus på menns helse. Det høres veldig flott ut dette, men for meg er dette den måneden jeg føler kroppspress.

Vi kan daglig lese om kroppspress i ulike medier. Enten er man for tjukk eller tynn, har for lite eller for mye muskler, jakten på drømmekroppen er endeløs. I dagens «fitnessamfunn» blir man dømt etter hvor høy fettprosent man har, hvor mange kalorier man putter i seg og hvor mye tid som daglig tilbringes på mølla. Vanligvis bryr jeg meg ikke om dette kroppspresset, og engasjementet uteblir.

I november, derimot, dukker det opp et skjult kroppspress som rammer meg like hardt hvert år, nemlig det å la barten gro. Det høres kanskje enkelt ut, men jeg er et levende eksempel på at dette ikke alltid er tilfelle. Jeg hørte tidlig fra min far at jeg var heldig om jeg så noe til skjegg før fylte 30, og rett fikk han. Det nærmeste jeg kommer er noen stubber som tidvis dukker opp på tilfeldige steder i ansiktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer