DEBATT

Moxnes later som om vi har ubegrensa ressurser, og lover gull OG grønne skoger

Er det greit både ønske seg flere flyktninger til Oslo og samtidig kjefte på kommunen når den omplasserer enslige som bor i en treroms leilighet?

HVEM TAR REGNINGA?: - Rødts Bjørnar Moxnes hever seg over politikkens trivielle og nødvendige bud om å fordele knappe ressurser. Han later som om det fins ubegrensa ressurser å ta av. Men noen må til syvende og sist betale for kommunens boligkjøp, skriver artikkelforfatteren. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
HVEM TAR REGNINGA?: - Rødts Bjørnar Moxnes hever seg over politikkens trivielle og nødvendige bud om å fordele knappe ressurser. Han later som om det fins ubegrensa ressurser å ta av. Men noen må til syvende og sist betale for kommunens boligkjøp, skriver artikkelforfatteren. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I Dagsavisen kunne vi for en tid siden lese om ei 68 år gammel kvinne (Johanna Engen) som i 23 år har bodd i den samme leiligheten på Kampen, og som må flytte til en annen og mindre leilighet. Fordi Boligenheten i Oslo mener den 46 kvadratmeter tre roms store leiligheten er for stor for bare én person. Dette mener Rødt-leder, Bjørnar Moxnes, er «hjerterått og høl i hue». Mon det?

Slik beskriver Oslo kommune utfordringene: «For barn kan det å bo trangt gjøre det vanskelig å ta med venner hjem og å få plass og ro til skolearbeid. Trangboddhet har vist seg å være overrepresentert i familier med ikke-vestlig innvandrerbakgrunn, i familier der foreldrene er uten arbeid, i familier med mange barn og i familier med lav inntekt.»

Hvert tiende barn i Norge vokser opp i fattigdom. De aller fleste i Oslo. Dette sier Redd Barna om bakgrunnen til dem som vokser opp i fattigdom: «Barnefattigdommen rammer spesielt barn av foreldre med lav utdanning, foreldre uten fast jobb og foreldre med ikke-vestlig bakgrunn. Barn i store husholdninger, med enslig forsørger, i husholdninger som mottar sosialhjelp eller er velferdsstatsavhengige er også utsatt.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer