Moxnes mener NRK forsøker å holde Rødt nede

Moxnes har starta crowdfunding for å bøte på skadene han mener NRK påfører valgkampen til Rødt.

CROWDFUNDING: Rødt-leder Bjørnar Moxnes har startet pengeinnsamling for å bøte for skadene han mener Rødt påføres av ikke få delta i NRKs debatter under valgkampen.  Målet er 75 000 kroner. Foto: Torunn Brånå
CROWDFUNDING: Rødt-leder Bjørnar Moxnes har startet pengeinnsamling for å bøte for skadene han mener Rødt påføres av ikke få delta i NRKs debatter under valgkampen. Målet er 75 000 kroner. Foto: Torunn Brånå Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rødt-leder Bjørnar Moxnes sier NRK forsøker å marginalisere partiet hans.

- Vi behandles som ei bygdeliste av NRK. Kyrre Nakkim er den viktigste portvokteren til norsk offentlighet og har stor mediemakt. Nå bruker han den makta til å omdefinere Rødt fra et landsdekkende parti til ei bygdeliste, sier Moxnes.

Politisk elite Rødt får ikke delta NRKs store partilederdebatter under årets valgkamp, og er også avspist med en begrensa rolle i NRKs valgomat. Moxnes er klar på at dette vil skade partiet inn mot valget. 

- Det innskrenker velgernes mulighet til å bli kjent med Rødt. Konsekvensen er at de som allerede er inne i varmen slipper å bli utfordra av nye tanker og politikere. NRK hjelper den politiske eliten med å trekke opp stigen etter seg, sier Moxnes.

For å finne ut om du burde stemme Rødt på NRKs valgomat må partiet stille liste i kommunen du avgir din stemme i, og Rødt-lederen undrer seg over hvorfor NRK gjør dette mot partiet hans.

- Jeg aner ikke om NRK har en agenda her, men Kyrre Nakkim er like mye innsausa i den etablerte politiske eliten som andre politiske journalister. De bygger opp under en ukultur her, sier Moxnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer