Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Moxnes mener NRK forsøker å holde Rødt nede

Moxnes har starta crowdfunding for å bøte på skadene han mener NRK påfører valgkampen til Rødt.

CROWDFUNDING: Rødt-leder Bjørnar Moxnes har startet pengeinnsamling for å bøte for skadene han mener Rødt påføres av ikke få delta i NRKs debatter under valgkampen.  Målet er 75 000 kroner. Foto: Torunn Brånå
CROWDFUNDING: Rødt-leder Bjørnar Moxnes har startet pengeinnsamling for å bøte for skadene han mener Rødt påføres av ikke få delta i NRKs debatter under valgkampen. Målet er 75 000 kroner. Foto: Torunn Brånå Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rødt-leder Bjørnar Moxnes sier NRK forsøker å marginalisere partiet hans.

- Vi behandles som ei bygdeliste av NRK. Kyrre Nakkim er den viktigste portvokteren til norsk offentlighet og har stor mediemakt. Nå bruker han den makta til å omdefinere Rødt fra et landsdekkende parti til ei bygdeliste, sier Moxnes.

Politisk elite Rødt får ikke delta NRKs store partilederdebatter under årets valgkamp, og er også avspist med en begrensa rolle i NRKs valgomat. Moxnes er klar på at dette vil skade partiet inn mot valget. 

- Det innskrenker velgernes mulighet til å bli kjent med Rødt. Konsekvensen er at de som allerede er inne i varmen slipper å bli utfordra av nye tanker og politikere. NRK hjelper den politiske eliten med å trekke opp stigen etter seg, sier Moxnes.

For å finne ut om du burde stemme Rødt på NRKs valgomat må partiet stille liste i kommunen du avgir din stemme i, og Rødt-lederen undrer seg over hvorfor NRK gjør dette mot partiet hans.

- Jeg aner ikke om NRK har en agenda her, men Kyrre Nakkim er like mye innsausa i den etablerte politiske eliten som andre politiske journalister. De bygger opp under en ukultur her, sier Moxnes.

Kronerulling Han har nå satt igang en crowdfundingkampanje hvor målet er å samle inn penger til å motvirke den negative effekten man regner med at uteblivelsen fra NRK vil ha. 

- Vi har samlet inn over 10 000 kroner siden onsdag, også fra folk som stemmer Høyre og Arbeiderpartiet. De syntes vi fortjener å bli hørt og de ønsker et meningsmangfold i Norge, sier Moxnes.

- Plan A er fortsatt at NRK tar til fornuften. Gjør de det innen 1. august skal alle som donerer til oss pengene tilbake, lover han.

- Rødt er for små Magasin- og debattredaktør i NRK, Kyrre Nakkim, sier Rødt uteblir fra de store tv-debattene fordi partiet er for lite.

- Vi har satt noen kriterier, enten at partiet er på Stortinget eller at de har en viss størrelse. På siste meningsmåling har Rødt en oppslutning på 1,2 prosent, og det er en begrensning på hvor mange partier som kan være med. I en god debatt må vi innom de viktigste temaene og gi politikerne tid til å snakke ut, sier han til Dagbladet.

Nakkim gir likevel Moxnes en liten porsjon håp om debattdeltakelse.

- Vi er åpne for å ta med Rødt dersom det skjer en endring i velgermassen og partiet øker oppslutninga. De siste årene har vi hatt dem med, men nå har vi fått et annet parti, Miljøpartiet de grønne, og de har klart å mobilisere nok til å bli en del av den norske partifloraen. Moxnes kan se til dem, sier Nakkim.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!