Moxnes tråkker på arbeiderne

Bjørnar Moxnes glemmer å spørre seg selv hvordan mange rike har fått den inntekten de lever godt av i dag.

Det Norge trenger er politikere som sier at det alltid skal lønne seg å jobbe, ikke partiledere som rakker ned på mennesker for å skape verdier, skriver artikkelforfatteren. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Det Norge trenger er politikere som sier at det alltid skal lønne seg å jobbe, ikke partiledere som rakker ned på mennesker for å skape verdier, skriver artikkelforfatteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer
Debattinnlegg

I Dagbladet 3. Juli, skriver Bjørnar Moxnes at han har vokst opp med foreldre som lever på en enkel inntekt, mens han var omgitt av rike mennesker. På den måten fikk han oppleve hvordan forskjellene preget hverdagen hans, og hvordan forskjellene også preger hverdagen til arbeidsfolk som ikke har millionlønn.

Selv har jeg vokst opp på Lambertseter i Oslo med en far som var kokk, og en mor som var frisør. Nå bor far i Canada, og mamma har så vidt begynt å jobbe etter en lang periode på uføretrygd. I mange år har jeg hatt venner med foreldre som har god inntekt. Jeg merket at det var ting de fant på som jeg ikke hadde råd til. Noen av tingene var flotte ferier til sydlige strøk, større soverom, finere biler og bedre mobiltelefoner. Det var aldri en stor plage at vennene mine hadde fått dette av foreldrene sine, fordi jeg hadde en respekt for hva mine foreldre tjente og hvordan de fikk ting til å gå rundt. Selv om jeg vokste opp med foreldre som hadde middels og under middels inntekt, hadde jeg en god barndom, og sikkert like mange gode minner som barna på vestkanten.

Bjørnar Moxnes glemmer å spørre seg selv hvordan mange rike har fått den inntekten de lever godt av i dag. Veldig mange av dem har jobbet hele livet, skapt arbeidsplasser og verdier, hatt lange arbeidsdager og slitt mye. På grunn av at belønningen for å skape alle disse arbeidsplassene er penger, så vil Moxnes gjøre med dem som andre dyr, å vise dem fram på et såkalt «rikingsafari». Dette er respektløst og urettferdig.

Det er trist at Moxnes framstiller vanlige arbeidsfolk i Oslo og Norge som så fattige og hjelpeløse at de omtrent ikke vet hvordan folk lever på vestkanten. Vi nyter godt av velstanden i Norge, og en grunn til det er alle de arbeidsfolkene som går på arbeid hver dag, og gjør en fantastisk jobb ved å forsørge barna sine, selv om de ikke er millionærer. Sjalusien rår i Moxnes? politiske tankegang. Det Norge trenger er politikere som sier at det alltid skal lønne seg å jobbe, ikke partiledere som rakker ned på mennesker for å skape verdier.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.