Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mozart er norsk

BERLIN (Dagbladet): Moldegutten Yngve Gåsøy Romdal gjør megasuksess i Wien. Nå er han utvalgt til å spille hovedrollen i høstens storoppsetning av musikalen «Mozart» - på mesterens egen scene, Theater an der Wien.I TYSKLAND

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg sa til dem at de må være spenna gærne, som velger en nordmann til å spille Mozart i hans egen hjemby - på selveste Theater an der Wien, flirer Romdal. «Han er den nye Mozart,» triumferer det østerrikske ukemagasinet News, og spår Yngve en framtid som Wiens nye publikumsyndling.

Beinhard

Folkene bak storsatsingen på det største og mest berømte teatret i den tysktalende del av verden er heller ikke hentet inn fra småtteriavdelingen. Michael Kunse og oscarprisvinner Sylvester Levay har skrevet, Gillian Lynn står for regien. Konkurransen om hovedrollen var beinhard, men det gjør ikke nevneverdig inntrykk på den sympatiske moldegutten.

- Prøvene starter ikke før i juli, så jeg har ikke begynt å sette meg inn i stoffet ennå. Vet heller ikke mye om Mozart og livet hans og forholdet til faren. Men det kommer.

- Har skrevet kontrakt på et halvt år. Lenger vil jeg ikke spille en rolle. Urpremieren går av stabelen 2. oktober. Men nå om dagen konsentrerer jeg meg mest om å holde ferie med datteren min og å forberede meg på prøvene til «Gigi», med scenelegenden Michael Heltau og regissør Gillian Lynn - som skal opp på Volksoper i Wien nå i vår, sier Romdal, som selvsagt også står for hovedrollen her.

Allsidig

Romdal kom til Oslo og fikk en hovedrolle på Det Norske Teatret, før han i 1991 satte kurs for det store utland. Yngve Gåsøy Romdal (30) trakterer fiolinen nesten like godt som han kan synge, danse og spille. Og har arbeidet i Japan, England, Tyskland, Sverige og Danmark. Selv en rolle i den svenske såpeoperaen «Rederiet» er det blitt til.

Inntil forrige uke ble han feiret over hele Tyskland med «Skjønnheten og udyret», som i et halvt år gikk for fulle hus i München, Frankfurt og andre storbyer.