Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mpule (19) ble verdens vakreste

Mpule Kwelagobe (19) fra Botswana er den nye Miss Universe etter nattas kåring i Trinidad og Tobago.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 19 år gamle skjønnhetsdronningen er ikke bare et vakkert ansikt: Hun studerer elektronikk, og ble kåret til sitt lands beste kvinnelige student på en nasjonal design- og teknologimesse.

Botswana deltar i Miss Universe-konkurransen for første gang. Mpule var en av 10 finalister som ble valgt ut mellom 84 deltakere som paraderte med badedrakt og aftenkjole. Miriam Quiabao (24) fra Filippinene og Diana Nogueira (24) fra Spania ble henholdsvis nummer to og tre.

Foruten at hun vant rundt halvannen million kroner, kan Mpule Kwelagobe se fram til et liv i sus og dus i ett år framover.

Gravid

Før Mpule vant ble hun blant annet spurt om hvorvidt Miss Universe skulle få beholde tittelen hvis hun ble gravid.

- Personlig synes jeg det ikke burde forstyrre hennes plikter på noen måte. Hun bør feire sin kvinnelighet, svarte hun, og fikk entusiastisk applaus fra publikum.

Om hun var på linje med arrangørene er en annen sak: Miss Guam ble sendt hjem da de oppdaget at hun var gravid. Miss Storbritannia, Nicki Lane (20), ble fratatt tittelen da det kom fram at hun ble mamma allerede som 14-åring.

Demonstranter

Kroningsseremonien måtte flyttes etter at flere hundre demonstranter sperret lokalene. De protesterte etter at en elektriker ble drept mens han jobbet med forberedelsene til kåringen.

JEG VANT! Mpule Kwelagobe (19) kan endel om elektronikk, men det var neppe grunnen til at hun ble kåret til verdens vakreste i natt.