Mr. Macho i ny rolle

LOS ANGELES (Dagbladet): Sånn har du aldri sett Mel Gibson før. I «Det kvinner vil ha», en av årets påskefilmer, går han meget langt for å forstå kvinnen - uten at det hjelper stort.

- Alle gutter og menn drømmer om å forstå sin søster, mor eller sjef - eller kjæresten eller bare noen du ser tilfeldig på gata. Temaet er universelt, men for oss menn er det begrenset hva vi kan forstå på grunn av vår maskuline psyke, sier Mr. Hollywood-macho, Mel Gibson, til Dagbladet.

I den romantiske komedien «Det kvinner vil ha» er han, sammen med arbeidsjernet Helen Hunt og Marisa Tomei, igjen blant publikumsvinnerne i USA.

Denne gangen har Gibson en rolle som du kanskje aldri hadde trodd du ville se ham i, milevis fra krigeren i Oscar-grossist «Braveheart» og den mindre hyllede historieforfalskningen «Patrioten».

- Vil aldri forstå

Mel Gibson er en fyr med passe distanse til seg sjøl og Hollywood, og som synes det var artig å forsøke seg i en småsøt og ufarlig komedie. Når han i rollen som den mannssjåvinistiske reklamekonsulenten Nick Marshall tester ut noen kvinneprodukter på ordentlig, skjer en liten «arbeidsulykke». Resultatet er at han kan høre hva kvinner tenker - og at han kan innse sine svakheter som mann.

- Menn kommer aldri til å forstå kvinner, og kvinner kommer aldri til å skjønne seg helt på menn. Og det er bra, for følelsen av mystikk mellom kjønnene er nødvendig. Gud har selvsagt gjort dette med hensikt. Tenk så kjedelig det ville vært om menn og kvinner kunne forstå hverandre fullt ut. Vi kunne like godt ha gått og hengt oss, sier Mel Gibson, og setter opp sitt velkjente smil.

- Leste du om den studien som konkluderte med at vi menn hører bare med den ene hjernehalvdelen?

- Ja, jeg har teipet opp en artikkel om den undersøkelsen på kjøleskapsdøra hjemme. Hvis det er sant, gir det meg i alle fall en bra unnskyldning, fortsetter Gibson.

- Hva ville en kvinne ha oppdaget hvis hun kunne ha lest dine tanker?

- Åååå, hun ville hatt behov for en dusj... Det sies jo at vi menn i gjennomsnitt tenker på sex hvert 37. sekund. Jeg tror ikke jeg tenker så ofte på det, dessverre, medgir sjubarnsfaren.

Befriende å vokse

Australieren går for å være en av de mektigste i Hollywood, både som skuespiller, regissør og produsent. Han har en klar følelse av at det går mot streik i Hollywood. Derfor er han også i gang med flere prosjekter med alle sine filmhatter, og selv er han aktuell på lerretet igjen i en mer velkjent rolle som «We Were Soldiers Once... and Young».

Han synes det er befriende å spille noe annet enn machokriger, og forsøker å fjerne legghår med voks og smerte, som han gjør i «Det kvinner vil ha»...

SLKIK HAR DU ALDRI SETT HAM: I «Det kvinner vil ha» forsøker Mel Gibson å forstå verdens kvinner.