KOMMENTARER

Mr. Meg er president

Det er alvor nå.

DEN 45. PRESIDENTEN: Donald Trump ble fredag kveld sverget inn som USAs 45. president. Foto: NTB Scanpix
DEN 45. PRESIDENTEN: Donald Trump ble fredag kveld sverget inn som USAs 45. president. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det har gått mer enn to måneder siden Donald Trump ble valgt til USAs 45. president. Barack Obamas håpefulle formodning om at presidentembetets alvor ville synke inn over også den 45. presidenten, har så langt ikke slått til. Alt tyder på at Trump fortsatt er twitter-pøbelen som ikke tåler noen form for kritikk, og derfor slår hardt og umiddelbart ned på den. Og alt tyder på at han fortsatt har et veldig fleksibelt forhold til sannheten. Resten er fortsatt ren gjetning. For alvoret begynner nå.

Hvem er så denne eiendomsmogulen fra New York, som har gått konkurs fire ganger på dumdristige satsinger, og som har snudd amerikansk politikk på hodet allerede før han tiltrer? Han er først og fremst seg selv. Og seg selv nok. Der Spiegel tar mannen på kornet: «Ingen elsker den 45. presidenten like mye som Donald Trump».

En av Donald Trumps bøker har tittelen: «Think Big and Kick Ass», altså: «Tenk stort og gi folk et spark i ræva». Tittelen er en måte å oppsummere mannens liv på. At han tenker stort - først og fremst om seg selv - er det ingen tvil om. At han har stor glede av å sparke folk i ræva er det heller ingen tvil om. Dette har han drevet med hele livet, og driver fortsatt med, også etter valget 8. november.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer