Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Mr. Roskilde» går til Hovefestivalen

Leif Skov mener Hovefestivalen har unike muligheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hovefestivalen har allerede kapret store deler av Quart-staben. Nå har de også sikret seg en av hovedmennene bak Roskildefestivalen.

Leif Skov var med på å starte Roskildefestivalen i 1971 og ledet den i 30 år. Nå skal han jobbe for Hovefestivalen.

- Folkene bak Hovefestivalen spurte om jeg ville komme for å se på området og kanskje gi dem noen innpill. Her så jeg et område med fantastiske muligheter, muligheter som ikke finnes mange andre steder i Europa, sier Leif Skov til Dagbladet.no.

Det var Skov selv som tok kontakt med Toffen Gunnufsen etter at han leste i avisa at Toffen skulle slutte i Quart. De to kjenner hverandre fra tida da begge jobbet med booking for hver sin festival.

Unik festivalkompetanse

Toffen svarte at han ikke kunne snakke så mye om Hovefestivalen ennå. Det kunne derimot Svein Bjørge, som er konstituert daglig leder i festivalen. Han ba Skov om å komme på besøk til festivalområdet.

- Reaksjonen hans da han kom var en bekreftelse på at vi har tenkt riktig. Han sier vi har en unik mulighet til å skape en av Europas beste festivaler, sier Bjørge, som er overlykkelig over å få festivalveteranen med på laget.

- Det betyr enormt mye for oss. Det er sannsynligvis ingen andre i Europa som har samme kompetanse på festivaler som ham. Han kalles bare «Mr. Roskilde», sier Bjørge.

TIL HOVEFESTIVALEN: Leif Skov ledet Roskilde i 30 år. Nå skal han være med på å utvikle Hovefestivalen utenfor Arendal. Foto: PETER EILERTSEN
TIL HOVEFESTIVALEN: Leif Skov ledet Roskilde i 30 år. Nå skal han være med på å utvikle Hovefestivalen utenfor Arendal. Foto: PETER EILERTSEN Vis mer

Leif Skov sluttet i Roskildefestivalen i 2002 og har siden jobbet som konsulent. Nå skal han være med på å utforme Hovefestivalen. Han skal blant annet være med på å planlegge innholdet og festivalområdet. Han vil fortsette å bo i Danmark, men er for tida på festivalområdet og jobber sammen med de forskjellige gruppelederne.

Kan bli størst

Overfor Dagbladet.no er Skov forsiktig med å uttale seg om hvor stor Hovefestivalen kan bli. Men han utelukker ikke at Hovefestivalen har potensial til å vokse forbi både Quart og Roskilde.

- Hove må skape sin egen identitet, ikke forholde seg til om det kommer flere eller færre på de andre festivalene. Det ligger ikke noen kvalitet i seg selv i å bli den største, mener han.

- Men kan Hovefestivalen bli det?

- Det kan den godt. Men sannsynligheten for at det vil skje er vel størst om du ikke fokuserer på det. Det var aldri målet til Roskilde å bli størst, sier han.

Skov er mest begeistret over selve festivalområdet.

- De festivalene som skiller seg ut, er de som har noe i tillegg til den rette musikken. Man må kunne definere festivalbegrepet på nytt. Her tar de utgangspunkt i et helt fantastisk område, sier han og ramser opp:

- Her er klipper, strender, nåleskog, lysninger, amfiteater og et stort sceneområde. Det er også en fordel at festivalen ikke har mange naboer som kan sjeneres. Her får publikum en unik mulighet til å tre ut av hverdagen i noen dager, og det er det som kjennetegner en ordentlig festival, mener han.

Enda en danske

I tillegg til Skov, har Hovefestivalen også sikret seg et annet dansk Roskilde-navn. Jes Vagnby er arkitekt og har til nå hatt ansvaret for utformingen av Roskildes festivalområde.

Hovefestivalen skal arrangeres fra 25.-29. juni på Tromøya utenfor Arendal.

FORNØYD: Svein Bjørge mener Leif Skov har en helt unik festivalkompetanse.