Mr. Selvdisiplin

LOS ANGELES (Dagbladet): Wesley Snipes (39) vil spille inn enda en ny Blade-film så fort som mulig. Han er lei av å passe vekta.

- Det har ikke vært noe problem for meg å holde vekta. Jeg driver med kampsport, spesielt brasilianske capoeira, og yoga og meditasjon, og samtidig følger en god sjømatdiett. Derfor tar det meg ikke lang tid å komme i bra form - og utføre min egen kampstil, som er en improvisert ju-jitsu afrikansk «kick ass»-greie.

Ikke spart på noe

- Men nå har jeg lyst til å ikke tenke så mye på å være veltrent, skal jeg være ærlig. Jeg er jo blitt en godt voksen mann, medgir Snipes, og legger til at han brukte mye tid på massasjebenken etter treningen og innspillingen av kampscenene i «Blade II». I den nå kinoaktuelle filmen må han som halvt menneske og halvt vampyr, alias Eric Brooks/Blade, denne gangen slåss mot en ny type vampyrer som jakter på mennesker så vel som andre blodsugere i Praha.

- Jeg liker den unge tonen og de urbane karakterene i Blade-filmene. Det er måten tenåringene kan forholde seg til vampyrer på, sier Snipes, som er iført en hvit dress og har på seg mørke solbriller i det dunkle hotellrommet.

- I denne filmen har vi ikke spart på noe. Det er nesten så jeg ikke vet hva vi skal komme med i «Blade 3» etter dette, sier Wesley Snipes til Dagbladet.

- Men vi har våre ideer. Vi vil at Blade skal få et romantisk liv, men jeg kan vel ikke si stort mer om dette nå.

Ville bli danser

Snipes er i dag en av de mest etterspurte afroamerikanske skuespillerne i Hollywood - en posisjon som slett ikke har kommet av seg selv. Etter en karriere som DJ, som han fortsatt føler en dragning mot når han er på byen, bestemte han seg for å bli danser. I Martin Scorsese-musikkvideoen til Michael Jacksons «Bad» i 1987, var Snipes en gjengleder.

Da hadde han allerede fått markert seg i «Wildcats» mot Goldie Hawn. Siden har han hatt roller i Spike-Lee filmer som «Mo' Better Blues» og «Jungle Fever» samt storbudsjettsactionfilmer som «Demolition Man» og «U.S. Marshalls».

- Enkelte roller er mer utfordrende enn andre, men jeg har ennå ikke kommet over en som jeg ikke kan takle.

KLAR FOR NY RUNDE: Wesley Snipes håper at manuset til «Blade 3» snart er ferdig, siden han nå er veltrent og klar for en ny runde med vampyrer. Nå er han aktuell med «Blade 2» på kino.