Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mr. Sexy tar Hollywoodpause

LOS ANGELES (Dagbladet): Brad Pitt (37), som flere ganger er kåret til verdens mest sexy mann av blant andre det amerikanske bladet People, bryter snart med Hollywood for å gjøre noe helt annet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pitt trodde han kvittet seg med rollen som sexsymbol da han giftet seg med «Venner for livet»-stjernen Jennifer Aniston, men han tok feil.

Han er fortsatt en av Hollywoods heiteste mannlige skuespillere, men gleder seg til å ta en pause.

- Jeg ser litt på et arkitektprosjekt, men har ikke noe konkret foreløpig. Men jeg vil nok ta fri fra Hollywood i et års tid, sier Pitt, som tror han har fem, maksimalt sju, gode år igjen som skuespiller. Mest av alt har han behov for å unngå alt fokus rundt sin egen person og kona Jennifer Aniston.

Kylling

William Bradley Pitt, fra baptistbyen Springfield i staten Missouri, kom som så mange andre til Los Angeles med en drøm om å bli skuespiller. Karrieren startet med å dele ut løpesedler for en billig kyllingrestaurant - attpåtil i en kyllingdrakt. I dag, ti år etter, tjener han rundt 180 millioner for hver film, og han har livvakter rundt seg som forsøker å holde fans og paparazzifotografer unna.

Og alt startet med en hormonell haiketur i filmen «Thelma & Louise» i 1991.

Dobbelt aktuell

Brad Pitt sitter i lys T-skjorte og dongeribukse. Han har nystripet hår og tynt skjegg på haka. Pitt gir et av sine få intervjuer, siden han snart er aktuell i to storfilmer i Norge: thrilleren «Spy Game» med legenden Robert Redford og komedien «Ocean's Eleven» med stjernevennene Julia Roberts, George Clooney og Matt Damon.

- Vi ler fortsatt av «Ocean's Eleven». Vi hadde det utrolig moro. Men bare så du vet det, George Clooney er en elendig gambler. Han tapte mye i Las Vegas. Jeg vant, sier Pitt.

«Ocean's Eleven» er klar på norske kinoer fra 11. januar. Helga deretter er han ute med «Spy Game», der han riktignok har nærmest en birolle i forhold til Robert Redford - mannen som regisserte «Der elven renner» fra 1992, der Pitt hadde sin første hovedrolle.

Aller først har han imidlertid en gjesterolle i sin kones tv-serie «Venner for livet». Torsdag, som er Thanksgiving Day, blir episoden med Pitt sendt i USA, og serien risikerer å sette nye seerrekord.

- Det var så morsomt, så bra, sier Pitt, og må le.

- Jeg elsker det showet. Og det gjorde jeg lenge før jeg møtte min kone. Det gjør meg bare glad. Det er pur underholdning og lykke. Nå er de tilbake som nummer én her i USA, og det forstår jeg godt, sier Brad Pitt.

- Hvordan er det å være gift, forresten?

- Fantastisk! Jeg trodde det var bare et stykke papir vi skrev under på, men det er blitt til noe langt mer. Vårt forhold utvikles hele tida.

Møtte spioner

Handlingen i det politiske dramaet «Spy Game» kretser rundt Redfords rollefigur - en CIA-veteran som før han går ut i pensjon havner i et politisk spill. Han forsøker å redde en yngre spionkollega som venter på sin dødsdom i et kinesisk fengsel.

- Jeg lever godt med ikke å ha rollen som karen som klarer alt, sier Pitt, som er imponert over dem som er ekte spioner. Selv har han møtt flere.

- Jeg og regissør Tony Scott fløy ut ei natt til et sted hvor flere spioner har tilholdssted. Vi landet på en privat flystripe og byttet biler flere ganger før vi havnet langt ut i skogen, i ei hytte, hvor disse CIA-agentene opererer fra. De var ni menn, og de var som en familie. De unge karene snakket ikke til meg, mens de eldre og erfarne var avslappet. De fortalte. Jeg har stor respekt for disse gutta. De ofrer mye for jobben sin.

- Det høres akkurat ut som å være en filmstjerne?

- Ja, det er definitivt en parallell der. Det er som å leve i et forestillingsbilde, sier Brad Pitt, som tror at han som skuespiller også kunne ha gjort en god spionjobb. Han reiser verden rundt, og møter mange mektige mennesker.

- Det er en framtid der, smiler Hollywood-stjernen, som ellers er mest utsatt for å bli spionert på. Hver dag forfølges han av paparazzifotografer.

Pitt virker som en sympatisk fyr, det virker faktisk som om han er litt blyg over å få all denne oppmerksomheten. Men han har fått mer enn nok av all den skitne journalistikken som skjer rundt ham.

- Skitten journalistikk

Bare de siste ukene har det versert mange rykter. De kom etter at han i bladet Vanity Fair snakket om at han har hatt et kraftig sammenbrudd, og at han har vurdert å «gjøre en Mariah Carey» - altså få profesjonell behandling.

- Det er trist å se hvordan noe du har sagt i en lang samtale, kan bli så feil når en del andre medier tolker. Alt ble tatt ut av sammenhengen. Det er for viktig til å bli sensasjonalisert. Jeg blir skremt når jeg ser at alt kan bli tatt ut av en sammenheng. Det forstyrrer meg rett og slett, men etter noen dager preller det av. Jeg må på en måte lære meg å være på alles lepper, sier Brad Pitt.

TV-VENN: Brad Pitt skal snart ha en gjesteroll i «Venner for livet», der kona Jennifer Aniston har en av hovedrollene.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart