Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Märtha årets julestjerne

19. november gir Universal Music ut det som fort kan bli årets store juleslager. Prinsesse Märtha Louise leser eventyr på CD, akkompagnert av blant andre Arve Tellefsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sist jul tok prinsesse Märtha Louise hele nasjonen med storm da hun leste eventyr for barn på NRK1. I påsken sendte NRK ytterligere to av Märthas eventyrstunder, og suksessen gjentok seg.

Universal-direktør Petter Singsaas bør ha forventninger til prosjektet.

- Er dette plata som skal få sving på julesalget, Singsaas?

Venter storsalg

- Vi har selvsagt stor tro på plata, men vi har ikke så mye erfaring med lydbøker. Vi har ikke gitt ut eventyr på denne måten før, og tradisjonelt er ikke markedet så veldig stort.

- Men?

- Dette er jo litt spesielt, ja! Jeg veit ikke hvor mange eksemplarer det er kommet inn forhåndsordre på, men det blir sikkert et meget høyt tall. I neste uke vil vi vite hvor store forhåndsbestillingene blir. Og skulle salget ta helt av, har vi mulighet til å fylle opp i plateforretningene meget raskt, sier Singsaas.

Utgivelsen er et samarbeid mellom NRK Aktivum, Universal og H.K.H. Prinsesse Märtha Louises Fond. Eventyr-CD-en blir tungt TV-annonsert på TV2 allerede fra 19. november, og kampanjen varer til og med lille julaften. Det bør ikke overraske noen om man finner en vaskeekte prinsesse under julegrana i år.

Nei til lønn

Det er eventyrene «Tro og utro», «Kvitebjørn Kong Valemon» og «Manndattera og Kjerringdattera» som kommer ut på CD i første omgang. I tillegg får man nykomponert musikk av bl.a. Ketil Bjerkestrand, Geir Bøhren og Bent Aaserud. Arve Tellefsen og Steinar Ofsdal er blant de medvirkende musikerne.

Det er en helt vanlig utgivelse, med et par unntak. Det er en prinsesse som leser, og hun vil ikke ha hele overskuddet for jobben hun har gjort. Mye av overskuddet går til prinsessens fond, som støtter en rekke gode saker. De som tjener mest, blir i stedet NRK Aktivum og Universal. Det kan bli store summer.

- Jeg tror den kan selge mye, ja. Men man skal være realist. Vi har sett at enkelte plater som hadde alle forutsetninger for å selge mye, ikke har gjort det. Og vi har sett det motsatte, at plater vi ikke trodde skulle selge all verden, solgte i bøtter og spann. Uansett, dette er et godt konsept, slutter Petter Singsaas.

Eventyrene som prinsessen har lest opp på tv, kommer også ut i bokform og som lydkassetter.

- Prinsessen ønsker å dele eventyrene hun har lest opp i NRK med barn, også via bøker og lydkassetter. Hun mottar NRKs alminnelige honorar for opplesningen, og en viss prosent av overskuddet går til prinsessens fond, sier informasjonssjef Wenche Rasch.

Hele Norges coronakart