Märtha gir ut englebokserie

Skriver om engleskole-arbeidet.

GIR UT ENGLEBOK: I oktober kommer prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy med boka «Møt din skytsengel».  Bildet er fra første dag av den kontroversielle engleskolen. 
Foto Cornelius Poppe / SCANPIX .
GIR UT ENGLEBOK: I oktober kommer prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy med boka «Møt din skytsengel». Bildet er fra første dag av den kontroversielle engleskolen. Foto Cornelius Poppe / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Märtha Louise og makker Elisabeth Samnøy gir ut bokserien «Engleskolen».

Det er forlaget Cappellen Damm som skal gi ut bokserien basert på undervisningen ved den mye omstridte engleskolen.

«Her vil de presentere og videreføre sitt arbeid fra kursvirksomheten i Astarte Education innen selvutvikling,» heter det i en pressemelding fra forlaget.

Selvutvikling
— Det innebærer at den selvutviklingen som pågår på skolen nå blir videreført i bokform. Det er ikke kursmateriell til skolen, men tar for seg temaer som man arbeider med på Astarte Education, sier Ida Berntsen, forlagssjef for dokumentarlitteratur til Dagbladet.no.

Første bok i serien har arbeidstittelen «Møt din skytsengel», og er planlagt utgitt i oktober.

— Vi har hatt et langt og godt samarbeid med prinsesse Märtha Louise, som begynte med portrettboka som ble skrevet til hennes 30-årsdag. Siden har vi utgitt barneboka hennes og vi har snakket om flere prosjekter underveis, sier Berntsen.

Skriver selv
Hun ønsker ikke å gå inn på detaljer om bøkene eller hvilken økonomisk avtale forlaget har inngått med prinsessen og hennes makker. Märtha Louise og Elisabeth Samnøy skal selv skrive bøkene i engleskoleserien.

— Det er planlagt en serie med bøker, men vi har ikke tatt en avgjørelse på hvor mange titler det blir, sier Berntsen.

— Hvor lenge har dere arbeidet med den første boka?

— Ikke så lenge, men vi har kommet så langt at vi arbeider med et manuskript i dag, sier Berntsen.

Prinsessen vakte internasjonal oppsikt da hun sammen med Elisabeth Samnøy startet Astarte Education i 2007. I TV 2-dokumentaren «Eventyrprinsessen» fortalte hun hvordan hun opplevde medieoppmerksomheten.

— Hvis jeg hele tida tar ting inn over meg, da kan jeg ikke være i landet. Da må jeg flytte til et annet land. Jeg må holde pressen på avstand ellers kan jeg ikke leve i dette landet, sier hun i dokumentaren.

FRA EVENTYR- TIL ENGLEPRINSESSE: Her leser prinsesse Märtha Louise leste eventyr på Reddiken Kanvas-barnehage i Lommedalen. I oktober kommer hun med den første bok basert på undervisningen til Astarte Education. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FRA EVENTYR- TIL ENGLEPRINSESSE: Her leser prinsesse Märtha Louise leste eventyr på Reddiken Kanvas-barnehage i Lommedalen. I oktober kommer hun med den første bok basert på undervisningen til Astarte Education. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer