Märtha kan bli NRK's stjerneskudd

Prinsesse Märthas barne-TV-innsats de siste to julene har gitt henne mersmak. I går var hun gjest i «Etter skoletid», og etter sendingen gikk hun i møte med ledelsen i barne- og ungdomsavdelingen.

Ønsker en vanlig jobb

Det vakte oppsikt da prinsessen stilte som programleder i «Julemorgen» på julaften i NRK1 i 1998. Det gikk såpass bra at samarbeidet med statskanalen fortsatte også i fjorårets «Julemorgen». Og nå blir det mer.

I går var Märtha gjest i «Etter skoletid» som juryleder i Posten og NRKs store frimerkekonkurranse «Hvordan tror du det nye årtusenet blir?». Etter sendingen gikk hun i møte med ledelsen i barne- og ungdomsavdelingen.

- Hun har holdt jevn kontakt med avdelingen siden 1998 og nå kommer det kanskje noe mer programsamarbeid, sier kabinettssekretær Berit Tversland.

Etter det Dagbladet erfarer, har Märtha selv gitt uttrykk for at hun ønsker å gjøre flere jobber for statskanalen.

Gjensidig glede

Ingenting er ferdigforhandlet, men etter det Dagbladet har grunn til å tro vil prinsessen medvirke i flere barneprogrammer førstkommende jul.

- Både prinsessen og barne- og ungdomsavdelingen fant gjensidig glede i samarbeidet i 1998 og 99. Men vi skal samtale videre om hvordan dette skal gjøres videre, sier Tversland.

Programsjef Kalle Fürst i NRKs barne- og ungdomsavdeling har selvfølgelig ingenting imot mot å få prinsessen med på laget igjen.

- Sjarmerende

- Vi har veldig lyst til å gå videre med denne tradisjonen. Og vi snakker om «Julemorgen» og muligens et utvidet samarbeid. Prinsessen har en veldig god TV-utstråling, hun slår gjennom skjermen, som vi TV-folk sier.

- Hun er veldig flink til å snakke med barn. Hun fokuserer på en skikkelig måte og er overhodet ikke jålete. Og hun gjør det på en slik positiv måte at barna ikke blir nervøse fordi de snakker med en prinsesse. Hun er oppriktig og har både sjarm og profesjonalitet.

- Men hvor konkret det videre samarbeidet blir, vet vi ikke før over sommeren, sier Kalle Fürst.

Populær hos barna: Märtha var en populær gjest hos Nissa Nyberget og Elisabeth Lindland i NRKs "Julemorgen" julaften.