Märtha lanserer barnebok

Den handler om hvorfor kongelige ikke har krone på hodet.

Märtha Louise gir ut bok på Cappelen denne høsten _ uten gemal Behn denne gangen.

- «Hvorfor de kongelige ikke har krone på hodet» er et eventyr som tar utgangspunkt i et historisk forelegg om da Haakon, Maud og prins Olav kom til Norge, forteller redaktør Ida Berntsen til Dagbladet.no.

Boka illustreres i disse dager på spreng av Svein Nyhus, og kommer ut i slutten av november. Hvilket opplag den vil trykkes i, er ikke fastsatt.

Historien ble trykket i Erik Fosnes Hansens bok om prinsessen, «Underveis - Et portrett av Prinsesse Märtha Louise» fra 2001, men er nå noe omgjort. Märtha Louise leste også eventyret under «Føling i fjæra»-festivalen på Hankø i juli i år, opplyser Berntsen.

Kulturformidling

Prinsessen utgir boka som en del av sin kulturformidling. Om denne sier slottet på sine hjemmesider:

I januar 2002 begynte Prinsessen å arbeide med kulturformidling og rosenmetoden på selvstendig grunnlag. I den forbindelse er det etablert et enkeltmannsforetak, der Prinsessen som juridisk person selv tar hånd om sin forretningsdrift. Fra 1. januar 2002 betaler Prinsessen skatt.

Hun har gitt ut lydbok og bøker med norske folkeeventyr. Dessuten har hun skrevet boka «Fra hjerte til hjerte» sammen med ektemannen Ari Behn om pilegrimsvandringen fram til bryllupet i Nidaros.

Nytt fra Ambjørnsen

Cappelen kunne også fortelle om en ny roman fra Ingvar Ambjørnsen denne høsten. «Innocentia Park» utspiller seg i Hamburg og Berlin, og handler om en tysk eiendomsmagnat som mister sønnen sin og i tida etter bare må ut å gå og gå.

Boka kommer i midten av oktober og blir hovedbok i Bokklubben Nye Bøker og Cappelens Bokklubb.

Produktive Knut Nærum kommer med ny bok om en måneds tid. «En himmel full av stjerner» handler om kjendiser, og er ny satire og humor fra forfatteren og tv-personligheten som insisterer på at han ikke er kjendis:

«Alle vil bli kjendiser, men fortsatt er det for få TV-kanaler. I Oslo løser en gruppe mennesker problemet ved å etablere sin hemmelige orden. Uten at resten av verden aner noe, inntar de rollene som kjendiser, journalister og beundrende publikum seg imellom,» står det i beskrivelsen fra forlaget.

Andre bøker fra Cappelen:

 • Erlend Loe «Doppler» (roman) tidlig oktober
 • Jon Øystein Flink «Bort med den dagen da Jsn ble født» (roman, 2. bok) tidlig oktober
 • Karin Fossum «Drapet på Harriet Krohn» (kriminalroman) sent september
 • Gert Nygårdshaug «Alle orkaners mor» (kriminalroman om Drum) sent august
 • Lars Saabye Christensen «Oscar Wildes heis» (noveller) tidlig september
 • Gunnhild Øyehaug «Knutar» (noveller) sent august
 • Pedro Carmona-Alvarez «Prinsens gate» (dikt) sent august
  Debutantene:
 • Simen Hagerup «Absolutt alt» (roman) september
 • Patrick Lundberg «Dager og regler» (dikt) tidlig oktober
STOR INNLEVELSE: Märtha Louise leser eventyr for barna under «Føling i fjæra»-festivalen i Hankø tidligere i sommer.