Märtha leder julekonsert

Prinsessen stiller opp som konferansier på gratiskonserter.

LEDER KONSERT: Märtha Louise skal lede et «stemningsfullt artistmøte» i Oslo domkirke denne jula. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
LEDER KONSERT: Märtha Louise skal lede et «stemningsfullt artistmøte» i Oslo domkirke denne jula. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Når Oslo domkirke åpner dørene for gratiskonsertene «Desembertoner» fredag 18. desember, er det igjen med prinsesse Märtha Louise som konferansier.

For andre gang leder prinsessen konsertene, som er gratis for alle som får plass i domkirka og som skal sendes på TV 2 både i førjulstider og i romjula.

På lista står store artister som Lars Vaular, Vamp og Anne Grete Preus. Også mer tradisjonell kirkemusikk blir representert ved Trefoldighet jentekor og domorganist Kåre Nordstoga.

Det er Nordea som finansierer konsertene.

- Det er med stolthet at vi kan invitere til julekonserter med konferansier og artister av ypperste klasse, sier Nordea Norge-direktør Gunn Wærsted i en pressemelding.

Det er ikke mulig å kjøpe eller reservere billetter til konsertene: Publikum må selv møte opp ved domkirka.

For tiden er Märtha Louise på turné med engleskolemakker Elisabeth Nordeng, med forestillingen «Soulspring Change the World Tour 2015».

De har gjort opptredener i Kirkenes, Bardufoss og Tromsø, og jobber seg sørover i Norge i løpet av desember.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram