Manglet brukstillatelse, fikk pålegg om byggestans og hoffet grep inn da fagfolk trakk seg fra prinsessens private badeanlegg

Märtha Louises bassengbråk

Først ble prinsesse Märtha Louises private badebasseng brukt uten nødvendig tillatelse i flere år. Så trakk byggmesteren og arkitekten seg. Badeanlegget er fremdeles ikke ferdig - et tiår etter byggestart.

FERIEPARADIS: Prinsesse Märtha Louise har fått den private hytta Bloksbjerg på Hankø som forskudd på arv fra kong Harald. Før det tilhørte landstedet kong Olav.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FERIEPARADIS: Prinsesse Märtha Louise har fått den private hytta Bloksbjerg på Hankø som forskudd på arv fra kong Harald. Før det tilhørte landstedet kong Olav.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HANKØ (Dagbladet): Det vakte oppsikt da prinsesse Märtha Louise i 2003 søkte Fredrikstad kommune om å bygge et stort badeanlegg med basseng, badehus, sanitæranlegg og 115 kvadratmeter terrasse på feriehytta Bloksbjerg i strandsonen på Hankø.

Prosjektet møtte protester, blant annet fra Oslofjorden Friluftsråd, fordi strandsonen, der hennes hytteeiendom på 15 mål ligger, er strengt regulert med byggeforbud.

Planene ble imidlertid godkjent og arbeidene igangsatt, ledet av det velrenommerte arkitektfirmaet Lund Hagem. De tegnet også kongeparets landsted på Mågerø utenfor Tjøme på 90-tallet.

Prinsesse Märtha Louise er i dag ikke en del av kongehuset. Hun frasa seg privilegier, tittelen kongelig høyhet og apanasjen i 2002 for å leve av egen inntekt. Siden 2007 har hun omsatt for godt over ti millioner kroner på engleskolen og andre opptredener.

Dokumenter Dagbladet har fått innsyn i viser at:

  • Märtha Louises badeanlegg ble brukt uten nødvendig brukstillatelse i flere år.
  • De ansvarlige fagfolkene trakk seg med kort tids mellomrom uten å ferdigstille prosjektet.
  • Det kongelige hoff grep inn for å redde byggeprosjektet.
  • 13 år etter at de byggemeldte arbeidene begynte, er de fremdeles ikke sluttførte.

Prinsesse Märtha Louises private basseng ble bygget i 2007, men siden det fremdeles gjensto arbeider på resten av badeanlegget, ble ingen sluttkontroll gjort og sendt til kommunen for godkjenning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer