Märtha med ny bok om erfaringer med pressen

Prinsesse Märtha Louise gir ut personlig bok med Elisabeth Nordeng.

PRIVAT: 17. oktober kommer engleduoen Prinsesse Martha Louise og Elisabeth Nordeng ut med sin tredje og mer personlige bok ut. Foto: Kurt Gaasø
PRIVAT: 17. oktober kommer engleduoen Prinsesse Martha Louise og Elisabeth Nordeng ut med sin tredje og mer personlige bok ut. Foto: Kurt GaasøVis mer

(Dagbladet): Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordberg har, siden de startet opp Engleskolen Astarte i 2007, gitt ut bøkene Møt din skytsengel og «Englenes hemmeligheter. Deres natur, språk og hvordan du åpner opp for dem», som begge ble bestselgere.

Nå gir engleduoen ut sin tredje bok «Stemmen eller støyen. Tekster om å lytte.» hvor de vil fortelle om sine personlige erfaringer med pressen, egne inspirasjoner og tanker, samt historier fra deres egne liv.

Mer personlig Ifølge Thomas Mala salgs- og markedssjef i Forlaget Press, som gir ut boken, fikk de to ideen da Prinsessen og Nordeng tok over VG-helg spalten etter Ari Behn.

- Flere av tekstene som de to skrev for VG over en halvt års periode, er tatt med i boken. De handlet om deres tanker om livet, tro og tvil og tilstedeværelse i hverdagen, forteller Mala til Dagbladet.

I tillegg til spaltetekstene, inneholder boken Prinsesse Märtha Louises personlige erfaringer med å vokse opp i søkelyset, og Nordengs opplevelser med pressen i senere tid.

- Det er ikke en direkte kritikk av pressen, men handler om hvordan de opplevde kritikken de to har fått opp gjennom årene og hvordan de har taklet det å skille seg ut i Norge.

- Ingen fagbok
Kapitlene er navngitt med titler som «Hva lytter du til», «Når er du til stede», «Hva tror du på?»,« Når er du fri?» og «Har du omsorg for deg selv?».

- Dette er titler som godt betegner hva innholdet i boken er, dette er ingen fagbok og inneholder, i motsetning til de to andre bøkene, ikke noe pensum fra Astarteskolen.

I tillegg til tekstene er boken fylt med samme type illustrasjoner som VG-helg spalten inneholdt av kunstneren, Hildegunn Solbø, basert på hennes tolkninger av de ulike budskapene i boken. 

Utgivelsen er satt til 17. oktober, hvor prinsessen og Nordeng vil møte pressen og først da kommentere boken selv.

I SØKELYSET: «Stemmen eller støyen. Tekster om å lytte.»  handler blant annet om hvordan engleduoen har taklet kritikken av engleskolen og søkelyset i media. Foto: Forlaget Press
I SØKELYSET: «Stemmen eller støyen. Tekster om å lytte.» handler blant annet om hvordan engleduoen har taklet kritikken av engleskolen og søkelyset i media. Foto: Forlaget Press Vis mer