Märtha og Ari klager Se og Hør inn for PFU

- Reportasjen er en sikkerhetsrisiko for Maud Angelica.

(Dagbladet:) For første gang i historien har et medlem av kongefamilien klaget et ukeblad inn for PFU (Pressens Faglige Utvalg).

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn er misfornøyd med en billedreportasje der hovedpoenget er at datteren Maud Angelica Behn følger i mammas hestefotspor. Det melder Se og Hør selv.

Klagen er undertegnet både Märtha og Ari som er uenige i at saken har et nyhetspreg og skriver at saken kun:

«Tjener kun kommersielt øyemed for utgiver».

Se og Hørs sjefsredaktør, Odd Johan Nelvik, mener de i dette tilfelle har opptredd klart innefor hva som er regulert av Vær Varsom-plakaten. Han viser til at Maud Angelica var ledsaget av mamma og ridelærer da bildet ble tatt på et av Østlandets mest populære turområder.

Märtha og Ari påpeker blant annet i klagen at Se og Hørs omtale innebærer en sikkerhetsrisiko for barnet og hennes livskvalitet begrenses.

Videre i klagen skriver de blant annet: «Bildene ble likevel trykket, ikke bare uten samtykke fra foresatte, men også etter at vi eksplisitt la ned forbud mot at de skulle trykkes».

Sjefsredaktøren mener at prinsessens familie må tåle dette fordi det dreier seg om den mest offentlige familien i Norge- en familie som har store privilegier og som må finne seg i større fokus enn andre.

- Begrenser Mauds livskvalitet:  Det mener Märtha og Ari når de nå klager Se og Hør inn for PFU. Foto: Scandia
- Begrenser Mauds livskvalitet: Det mener Märtha og Ari når de nå klager Se og Hør inn for PFU. Foto: Scandia Vis mer