Märtha og Ari vil skjerme barnet

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn har selv ønsket at deres barn ikke skal få en kongelig tittel. De vordende foreldre ønsker å beskytte barnet mot offentligheten, slik at det får en mest mulig normal oppvekst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kunne Dagbladet avsløre at barnet til prinsesse Märtha Louise og Ari ikke får noen tittel. Det står kongen fritt å bestemme dette, men Dagbladet vet at dette er også ønsket fra ekteparet.

Normal oppvekst

De vil gjøre alt for å beskytte barnet mot offentlig oppmerksomhet. Derfor har også paret holdt en meget lav medieprofil de siste dagene.

Ari og Märtha Louise har allerede snakket mye om hvordan barnet skal få en mest mulig normal oppvekst. Problemstillingen har vært diskutert i hele kongefamilien - ikke minst ut fra erfaringene til Mette-Marit rundt lille Marius.

Dagbladet får fra flere kilder bekreftet at prinsessen og forfatteren i størst mulig grad vil unngå at barnet blir offentlig eie.

Sikkerhetstiltakene rundt Märtha Louise, Ari Behn og deres barn vil bli diskutert mellom Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og eskortetjenesten ved Oslo politidistrikt.

Uten sikkerhetsvakter

Flere kilder sammenlikner rollen til prinsessen og forfatterens framtidige barn med rollen til fem år gamle Marius. Mette-Marit og kronprins Haakon har selv motsatt seg å oppgradere sikkerheten rundt Marius, fordi de vil at han skal få en mest mulig normal oppvekst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer