Märtha og Durek får kirke-nekt: - Veldig skuffet

Biskopen snur - paret får ikke være i Stavanger kirke.

UØNSKET: Biskopen snur. Prinsesse Märtha Louise og «sjamanen» Durek Verrett er uønsket i St. Petri-kirken. Foto: Instagram
UØNSKET: Biskopen snur. Prinsesse Märtha Louise og «sjamanen» Durek Verrett er uønsket i St. Petri-kirken. Foto: InstagramVis mer

Biskop i Stavanger bispedømme har besluttet at prinsesse Märtha Louise og «sjamanen» Durek Verrett likevel ikke får holde foredrag i St. Petri kirke i Stavanger, melder TV2.

- Det er kommet frem så mye nytt i media som gjør at jeg har brukt biskopens tilsyn og sagt at Menighetsrådet går tilbake på avtalen, sier biskop Anne Lise Ådnøy.

- Skuffet

Durek mener det vitner om uvitenhet at han ikke får lov til å snakke i kirken på grunn av sladder.

- Hvem som helst kan skrive hva som helst på nettet, si at jeg sa noe, og få folk til å tro på det. Det blir bare rot, sier han til TV2.

Durek forteller til kanalen at han er skuffet over biskopens beslutning.

- Jeg er veldig skuffet fordi jeg ville veldig gjerne være der med denne biskopen og disse personene, jeg ville snakke om kjærligheten til religion, sier han.

Samtalen skulle bli moderert av biskopen, som skulle stille sjamanen og prinsessen spørsmål, forklarer han.

På spørsmål om Durek har lest mye usannheter om seg selv siden han kom til Oslo, svarer han:

- Jeg har lest mye, folk har sagt ting som ikke er sant om hvem jeg er og til og med om prinsessa. De får oss til å se ut som et klovnesirkus, mer som folk som prøver å ta penger fra folk.

«Livets mysterier»

At prinsesse Märtha Louise hadde fått seg en ny kjæreste, som attpå til kaller seg sjaman, slo ned som en bombe for få dager siden.

Samtidig ble det kjent at paret inviterer på «en reise i livets mysterier».

«Reisen» er en foredragsturne og workshops til ulike norske kirker. Vebjørn Selbekk i den kristlige avisa Dagen kaller det «kommersiell okkultisme».

Durek forteller at han møtte prinsesse Märtha Louise i fjor, gjennom en felles venn.

- Når hun gikk gjennom døra, og hun så på meg, og jeg så i hennes vakre, blå øyne og hun sa «jeg vet hvem du er». Når hun gikk gjennom døra følte jeg det. Det er ting i livet du ikke kan forklare. Det følte jeg, den følelsen, sier Durek til TV2.

Han har fortsatt ikke møtt familien til Märtha Louise, forteller han. Han vil ikke si hvor og når det vil skje.

Nye momenter

Turneen starter med workshop i København, før første foredrag avholdes i St. Petri kirke i Stavanger 20. mai. Deretter tar paret turen til Tromsø, Oslo og Fredrikstad. Foredraget har tittelen «The Princess and The Shaman».

Nå er foredraget i St. Petri kirke i Stavanger avlyst, og Märtha og Durek må finne alternative lokaler.

Ifølge Nettavisen sier prinsesse Märtha Louises manager Carina Scheele Carlsen at arrangementet flyttet til Clarion Hotel i Stavanger.

Biskop Ådnøy vil ikke gå nærmere inn på hva som er årsaken, men påpeker at det er kommet fram nye detaljer som gjør at kirken ikke lenger ønsker at arrangementet avholdes i St. Petri kirke.