FLYR HØYT:Prinsesse Märtha Louise har sammen med Elisabeth Nordeng skrevet «Englenes hemmeligheter». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FLYR HØYT:Prinsesse Märtha Louise har sammen med Elisabeth Nordeng skrevet «Englenes hemmeligheter». Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Märthas engler flyr rett inn på bestselgerlista

Bare Lars Myttings «Hel ved» selger i øyeblikket bedre.

Mye har vært sagt og skrevet om prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Norengs nye bok «Englenes hemmeligheter» de siste ukene. Men etter den første uken i bokstativene ser det ut til å være Trygve Hegnars påstand om at prinsessen er en rå markedsfører, som treffer best.

Debuterer på andreplass «Englenes hemmeligheter» debuterer nemlig på andreplass på bestselgerlista for generell litteratur, kun slått av folkefavoritten om nedhugget trevirke: «Hel ved» av Lars Mytting.

«Englenes hemmeligheter» er bok nummer to basert på pensum fra engleskolen Astarte Education, og følger opp prinsessen og Norengs bok «Møt din skytsengel» fra 2009. Den forrige boken som hittil har solgt 38 000 eksemplarer i Norge, og nå blir lansert internasjonalt.

Gjengir englesitater I «Englenes hemmeligheter» forteller prinsessen blant annet om hvordan engelen Chamuel hjalp henne med å finne en nøkkel, og om englefjær som «dukker opp på de rareste steder og på en slik måte at det ikke er mulig å ta dem for noe annet enn nettopp kommunikasjon med englene».

Boka inneholder også direkte sitater fra engler, blant annet fra engelen Ariel som sier at «fargene er i seg selv like viktige, de bare skinner for å minne oss om ulike kvaliteter vi vil ta fram i livet. Slik er det med oss òg.»

«Englenes hemmeligheter» er trykket opp i et førsteopplag på 11 400 eksemplarer.

Blant de andre nykommerne på bestselgerlista for generell litteratur er Hanne Nabintu Herlands «Respekt», Todd Burpos «Himmelen er på or'ntli», og Thommas Hylland Eriksens «På stedet løp».