Märthas kontoutskrift lekket til Se og Hør

Nordea setter i gang full intern granskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nordea setter i gang full gransking av interne rutiner, etter at det ble kjent at kontoutskriftene til kongelige og andre kjendiser er lekket til Se og Hør.

Ifølge Dagens Næringsliv har blant annet kontoutskrifter fra prinsesse Märthas konto i Nordea havnet i ukebladet.

Intern granskning

– Om opplysningene stemmer, så er dette svært alvorlig. Vi vil sette i gang en intern gransking av saken umiddelbart, sier assisterende informasjonssjef Rune Sjøhelle i Nordea til avisen.

Nordea vil først granske saken selv, før banken vil vurdere å gå til politianmeldelse. Alle kundebehandlere i banken har tilgang til kontoene. Nordea har nesten 4.000 ansatte i Norge.

Kaller inn Kredittilsynet

– Alle aktiviteter blir loggført. Det er mulig å spore opp hvem som har vært inne på kontoen, men hvis forholdet ligger flere år tilbake i tid er jeg usikker på om informasjonen er tilgjengelig, sier Sjøhelle.

Kredittilsynet vil også ta tak i saken.

<strong><B>STJAL KONTOUTSKRIFTEN:</strong></B> Se og Hør fikk tak i Märthas kontoutskrift, skriver Dagens næringsliv. Her er hun fotografert i forbindelse med premieren på «Lange flate ballær». Foto: EIRIK HELLAND URKE
STJAL KONTOUTSKRIFTEN: Se og Hør fikk tak i Märthas kontoutskrift, skriver Dagens næringsliv. Her er hun fotografert i forbindelse med premieren på «Lange flate ballær». Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

– Hvis det er riktig hva Dagens Næringsliv har skrevet om saken, så er det ingen tvil om at det er begått åpenbare brudd på den lovfestede taushetsplikten som finansinstitusjoner har når det gjelder kundeforhold, sier direktør Bjørn Skogstad Aamo i Kredittilsynet.

Kredittilsynet vil også vurdere å koble inn politiet i saken.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer