Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

MTV-nominert for omstridt Madonna-video

Ole Sanders' omstridte Madonna-video er nominert for beste musikkvideo under neste ukes MTV Video Music Awards.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOS ANGELES (Dagbladet): Det svinger rundt den norske regissøren og det svensk-norske produksjonsselskapet Traktor i Los Angeles. Sanders kom nylig fra norgesferie til California og to prestisjetunge nominasjoner i USA.

Foran MTV Video Music Awards i New York kommende torsdag er han nominert for beste video fra en film for «Die Another Day»-videoen han i fjor laget for Madonna.

13. september er han dessuten Emmy-nominert for beste reklamefilm for en reklame Traktor-selskapet laget for Nike.

Asker-mannen trodde først Madonnas håndskrevne brev, der hun spurte om de ville regissere hennes musikkvideo til James Bond-filmen «Die Another Day», var en spøk. Men det var det slett ikke. Resultatet ble et samarbeid som endte med en video som provoserte blant annet flere jødiske organisasjoner. I Sanders' video har Madonna tatoveringer med hebraiske bokstaver mens hun blir liksomhenrettet av personer som kan likne på nazister.

- Vi er invitert til MTV-utdelingen i New York, men det er mulig vi må bli i LA for å spille inn en video for Jane's Addiction eller reise til Praha for å filme Basement Jaxx, uttaler Sanders til Dagbladet.

Sanders konkurrerer med videoer for Eminem, Britney Spears og JC Chavez, og han er den første til å innrømme at konkurransen vil bli hard.

Tidligere har Sanders og Traktor vært nominert i MTV Video Music Awards for en video med Basement Jaxx, men da vant Röyksopp.

PROVOSERTE: Ole Sanders (t.h.) fra Asker og Madonna er nominert i kategorien beste musikkvideo fra en film under neste ukes MTV Video Music Awards i New York. Bildet er tatt under videoinnspillingen.