Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

MTV-stjerne sjekket Caddien til Tufte-Tommy

MTV-stjernen Q og Tommy Karlsen fra Tufte IL fant hverandre under panseret på Tommys grønne VW Caddie 84-modell - en stylet pickup dedikert Tufte IL.

Karlsen har ingen mekanisk bakgrunn, og er selvlært i styling av biler.

-  Hva andre måtte si om bilen min bryr meg egentlig midt i ræva, men jeg håper han liker fargen, sa Tufte-Tommy Ekstrem forvandling

Tv-showet «Pimp My Ride» er et slags bilenes svar på «Ekstrem forvandling» og går ut på å gi gamle, rustne biler et nytt og bedre liv gjennom det Los Angeles-baserte verkstedet West Coast Custome. Ikke bare fjerner de rusten, men de spesialdesigner bilen til å passe eierens behov. De setter gjerne inn en tv, et stereoanlegg som kan høres over hele byen og hjulkapsler mer verdt enn bilens opprinnelige pris.

Tufte-logo på panseret

Nå er Q fra tv-showet i Oslo for å promotere en DVD.

Og benytter anledningen til å felle sin dom over Karlsens kjære Caddie.

-  Jeg liker bilen. Hva kan en ikke like ved den, spør Q.

-  Løgner, sier Karlsen, som opprinnelig betalte 6500 kroner for bilen og seinere har investert 30 000 kroner i den.

Q kunne gjerne brukt 50 000 til.

-  Jeg ville ha bevart fargen, og så ville jeg ha puttet logoen til fotballaget på panseret. Jeg ville trukket setene med svart semsket skinn med grønne striper. Og på lasteplanet kunne vi kanskje ha plassert et fuzzballbord, sier Q.

Et kamerateam følger hver eneste bevegelse tv-stjernen gjør. Av og til snur han seg mot linsa for å understreke hva han egentlig har sagt.

-  You know what I\'m sayin\'?

-  Det er en billig tysk drittbil, men den ser bedre ut en originalen, sier Karlsen, som kvier seg for å åpne panseret og understreker at han snart skal sette inn en ny motor.

-  Bil er en hobby, et tidsfordriv og et pengesluk, konstaterer Karlsen.

Mye å snakke om

Han og Q viser seg å ha mye å snakke om. De finner tonen med hodet under panseret på en Volkswagen Caddie. Der hvor Karlsen foretrekker gamle biler, er Q mer opptatt av fart. Det at Q gir bilen ståkarakter tar han som en kompliment.

-  Men om det blir noe semsket skinn tviler jeg på, sier Karlsen. Q ler og titter inn i kameraet.

-  I like this guy. Know what I\'m sayin\'?

Q er ikke i tvil om at stylede,

eller tørr en si pimpede, biler fungerer som penisforlengere.

-  En pimpet bil får de rævstygge til å se ut som en million dollar. Er du stygg så kom til meg så skal jeg fikse bilen, sier Q og ser inn i kameraet.

I løpet av norgesbesøket har gutta fra «Pimp My Ride» nytt godt av kjendisstatusen de har opparbeidet seg gjennom MTV.

-  Fotballspilleren John Carew var i baren i går, men ingen brydde seg om han. Alle var etter oss. Jeg ble med ei høy, blond dame opp på hotellet, sier Q.

-  She was hot. You know what I\'m sayin\'?

GO\'BIL: - Hva andre måtte si om bilen min bryr meg egentlig midt i ræva, sier Tufte-Tommy.
PIMPET TUFTE-BIL: Q (bak til høyre) fra tv-showet «Pimp My Ride» på MTV mener Tommy Karlsen har gjort en god jobb med å pimpe sin gamle VW Caddie.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media