MTV tapte i retten

Forsvinner trolig fra Canal Digitals grunnpakke fredag.

(Dagbladet.no): Alt tyder nå på at musikk-kanalen forsvinner fra Canal Digitals grunnpakke fredag, men MTV sier i dag at det kan bli aktuelt å ta saken videre i rettsapparatet, skriver Kampanje.com.

Bakgrunnen for rettsaken er at Canal Digital besluttet å erstatte MTV med den SBS-eide kanalen The Voice. Avgjørelsen passer MTV dårlig.  De besluttet tidligere å opprette en norsk versjon av den verdensomspennende musikk-kanalen. MTV har startet en protestkampanje og trukket Canal Digital for retten i kampen om 380 000 seere.

Dagbladet skrev tidligere denne uka at kanalen har hyret inn både et PR-byrå, et reklamebyrå og et eventbyrå for å få norsk ungdom med på protesten

MTV mener avtaleforholdet mellom partene var brutt i forbindelse med den nye grunnpakken og ba retten om en utsettelse, eller en midlertidig forføyning. Dette ville ikke Bærum Tingrett utstede.

- Men dette var kun et av flere virkemidler. Det aller viktigste gjenstår, nemlig at Canal Digital før eller siden blir nødt til å ta innover seg at de fjerner MTV mot seernes vilje, sier MTVs distribusjonssjef i Norden, Per Sjögren, i en melding.

Professor Frank Aarebrot sa ifølge Kampanje.com i retten at ungdommens var tilsidesatt i undersøkelsen.

Men trendanalytiker Ole Petter Nyhaug sier til Dagbladet at ungdom i dag blåser i MTV.

Nyhaug arbeider i trendanalysebyrået Univero Fishnet, et analysebyrå som har spesialisert seg på ungdom og unge voksne. Blant trendene han undersøker er unges medievaner og medievalg.

REALITY: Anna Nicole Smith og Ozzy Osbourne Alle foto: SCANPIX
REALITY: Anna Nicole Smith og Ozzy Osbourne Alle foto: SCANPIX Vis mer

Byrået har funnet at selv om drøyt førti prosent av nordmenn under 30 år sier de kan tenke seg å se på MTV, er det langt færre som faktisk gjør det.

- MTV har endret profil fra å være en ren musikkanal til nå å være en underholdningskanal, blant annet med realityprogrammer. Samtidig har den fått konkurranse fra andre mediekanaler, både tv-kanaler og kanaler som Internett eller nærradiostasjoner, som også ivaretar ungdomskulturen, sier Nyhaug til Dagbladet.

SHOW:</B> Andre 3000 fra Outkast har hentet hjem en MTV-award.