MTV vil ha norsk programleder

Thomas «Short Cut» Olsen føler seg kvalifisert til jobben.

Nå vil de ha nordmenn på hippe MTV-skjermer. For fem år etter at MTVs nordiske avdeling MTV Nordic startet har det fortsatt ikke vært en eneste norsk programleder å se på kanalen. Noen er danske, de fleste har vært svenske.

- Kult med nordmann

Det er i en E-post til NRK at MTV Nordic forteller at de jakter på en nordmann til å lede musikkkanalen. I tillegg er kikker de også etter en talentfull finne til samme jobb.

Programsjef Mads Jankell vil verken bekrefte eller avkrefte at de leter i Norge overfor NRK.

- Etter som det er to svensker i dag så har vi ingen intensjoner om å finne flere svensker. Og jeg synes det hadde vært kult om vi fant noen fra Norge neste gang.

Short Cut stiller gjerne

Jankell sier det viktigste er personligheten, ikke hvor vedkommende er fra.

- Jeg tror det viktigste for seerne i Norge er at det er en person som er troverdig, kul og at det er noen man kan se litt opp til, forsetter han.

Og NRK har allerede forslag til en kandidat. Tidligere programleder i Topp 20, Vegard «Short Cut» Thomas Olsen, sier han har bred nok erfaring til å jobbe i MTV Nordic.

- Jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal være kvalifisert. Jeg har jo gjort over 400 intervjuer, mesteparten med internasjonale artister. I forhold til kompetanse og interesse burde det ikke være noe problem, sier Olsen til NRK.

<B>KLAR:</B> Thomas Vegard Olsen som tidligere jobbet i Topp 20 vil gjerne ha jobben som programleder i MTV.