Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Muhammed-karikaturer i ny Charlie Hebdo-utgave

Det sier satiremagasinets advokat.

(Dagbladet:) Utgaven av Charlie Hebdo som kommer onsdag, inneholder nye karikaturer av profeten Muhammed, sier satiremagasinets advokat til radiokanalen France Inter.

Det melder NTB.

Forrige uke ble det klart at Charlie Hebdo skal komme ut som vanlig, men i et mye større opplag enn de ellers 60.000. Selv om det blir en tynnere utgave enn vanlig, vil Charlie Hebdo komme i et opplag på én million.

Satiremagasinet har fått en enorm støtte etter terroraksjonen mot deres redaksjonslokaler i Paris forrige uke. Charlie Hebdo mottar nå redaksjonell hjelp og substansiell pengestøtte fra andre franske medier for å holde publikasjonen gående. Allerede torsdag ble det klart at det Google-finansierte franske pressefondet gir bladet en støtte på 250 000 euro.

Samtidig har Le Monde sammen med de to kringkasterne Radio France og France Televisions sendt ut en pressemelding der de erklærer at de vil gjøre det som trengs for å hjelpe Charlie Hebdo å komme i kioskhyllene framover.

Les mer om ofrene for terroraksjonen
Les også hvorfor karikaturene provoserer