KOMMENTARER

Mulig, bare helt meningsløst

Det var ikke bare maktkampen som felte Trine Skei Grande.

TREKKER SEG: Trine Skei Grande varslet i går at hun trekker seg som partileder og statsråd, og ikke søker gjenvalg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TREKKER SEG: Trine Skei Grande varslet i går at hun trekker seg som partileder og statsråd, og ikke søker gjenvalg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Da Trine Skei Grande ble klappet inn som leder, uten motkandidat, under landsmøtet i 2010 i Sarpsborg, sa hun: Ingen kan være leder i Venstre i 14 år uten å bli mislikt.

Det udødelige sitatet var en håndsrekning til sin forgjenger Lars Sponheim som hadde kastet kortene etter det dårlige stortingsvalget året før. Som Grande nå, var Sponheim og ettermælet hans preget av lederstrid og intern kamp. Og alt var bedre før – også maktkamper. Hjemme på gården i Ulvik hadde Sponheim visstnok en hest som het «Vendela», oppkalt etter kona til sin mangeårige nestleder og rival Olaf Thommesen. I pressekretser skal han ha tøyset med at han skulle hjem på gården og ri på Vendela.

Det er fargerikt i Venstre.

Da Trine Skei Grande leverte sitt avgangsintervju til VG i går kunne hun sitert seg selv fra landsmøtet i 2010. Isteden trakk hun fram et annet sitat, fra Italias fascistiske statsleder under 2. verdenskrig, Benito Mussolini: «Det er mulig å styre Italia. Men det er bare helt meningsløst».

Grande har altså kastet kortene. Ganske ettertrykkelig.

Men hvem er denne nylig avgåtte partilederen (bortsett fra at hun kjenner seg igjen i munnhell fra diktatorer), og hva har vært hennes politiske avtrykk?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer