Du leser nå Dagbladet Pluss

Mulig forelsket etterforsker svekker Lahlums nye krim

Best når han rendyrker den klassiske krimfortellingen.

INGEN HØST UTEN LAHLUM:  Den sjette kriminalromanen om etterforsker Kolbjørn Kristiansen er nå i butikkene.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
INGEN HØST UTEN LAHLUM: Den sjette kriminalromanen om etterforsker Kolbjørn Kristiansen er nå i butikkene. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

ANMELDELSE: Den sjette kriminalromanen om Kolbjørn Kristiansen utgis fire år etter den første. Med et sånt tempo er det nærliggende å spørre seg om det kan spores noen form for utbrenthet mellom forfatteren og hans karakterer, stoffet, tidsånden? Svaret på det spørsmålet er nei. Snarere tvert i mot.

«Maurtuemordene» står ikke tilbake for noen av de foregående. Plottmessig har den faktisk et større potensial, men noe av det skusles bort i en roman som, særlig i andre halvdel, blir unødvendig detaljert og pratsom.  

En maur blant mange

Det har kun gått fire uker siden K2 avsluttet sin forrige mordetterforskning. Vi befinner oss fortsatt i 1972. En kvinne blir funnet kvalt på en trikkestopp på Hovseter. Litt senere blir en ny kvinne funnet ved Berg T-banestasjon. Morderen etterlater seg en lapp med en tegning av en maur på begge ofrene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØV GRATIS

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per uke 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED**

Få med lørdagsavisa

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr per måned 0,03 kr per dag.

Tilbudet gjelder abonnement på Dagbladet Pluss og Dagbladet Helgeavis. Abonnementet fornyes automatisk etter tilbudsperioden. Fornyelsesprisen er inkl 33% rabatt på begge abonnementene; Dagbladet Pluss (66 kr/mnd) og Helgeavisa (139 kr/mnd) så lenge man har begge abonnementene. Det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • * Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • **Abonnementet fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden (165 kr/mnd, fordelt på Dagbladet Pluss 66 kr/mnd og Helgeavisa 99 kr/mnd)
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.