Mulig sexoffer tattt ut av BB-huset

I forrige uke ble svenske Big Brother-seere vitne til at ei sovende jente fikk en sylteagurk stappet i trusa. Nå er jenta (22) hentet ut, og skal avhøres av politiet.

(Dagbladet.no): Det var natt til onsdag at tv-seere ble vitner til et mulig sexovergrep i det svenske Big Brother-huset (les om saken her).

Etter et fuktig nachspiel sovnet en av de kvinnelig BB-deltakerne. En mannlig deltaker oppsøkte den svært berusede jenta på soverommet hennes, og smørte henne inn med smør og puttet en sylteagurk ned i trusa hennes.

Episoden fikk stor oppmerksomhet, og etter flere anmeldelser ble politiet koplet inn. I går ble jenta hentet ut av BB-huset, og skal nå avhøres av politiet.

- Vi har valgt å ta henne ut, og hun kommer ikke tilbake, sier presseansvarlig i svensk Kanal 5, Jennifer McShane, til Aftonbladet. Tv-kanalen tok beslutningen allerede på lørdag, men ventet til søndag ettermiddag med å hente ungjenta ut av det totalovervåkete huset.

- Føler meg ikke krenket

I går kunne jenta for første fortelle hvordan hun opplevde det som skjedde.

- Vi fikk ha fest, og hadde det gøy. Alle drakk, og vi kastet vin på hverandre, sa hun til Expressen.

22-åringen forteller videre at hun gikk inn på et av soverommene, og sovnet i senga. Da hun våknet oppdaget hun at det var bløtt i senga, at hun hadde smør klint utover lårene, og noe stukket innunder trusa. - Jeg ble opprørt og lei meg for at det skulle framstilles på fjernsyn som om jeg hadde tisset på meg, sier jenta.

Ikke lenge etter forsto hun at det var en av de andre deltakerne om sto bak det hele.

- Jeg kan forstå at det kan oppfattes som seksuell trakassering, men jeg føler meg ikke krenket. Jeg ser på det som en dårlig spøk.

Jenta forlot BB-huset mot sin vilje.

Vil se opptakene

Kanal 5 har hett flere krisemøter etter episoden. Tv-bildene ble redigert bort fra de vanlige BB-sendingene, men sjokkerte seere som har tilgang til livekameraene i huset. I etterkant ble kanalen sterkt kritisert for å kringkaste det som mange ser på som overgrep.

- Dette er uhørt. Å vise seksualisert vold mot kvinner på tv. Hva blir neste steg, sa Ireen von Wachenfeldt, leder for foreningen ROKS, som arbeider mot seksualisert vold mot kvinner og jenter.

Kanal 5 bedyrer at de de vil samarbeide fullt ut med politiet, og fikk allerede på fredag en forespørsel fra om å utlevere alle de omstridte tv-bildene. Dette er imidlertid ikke mulig, da selve hendelsen ikke er tatt opp. Ifølge kanalen dreier det seg om 4 til 10 sekunder som ikke ble festet til bånd.

Stemt ut av seerne

Den mannlige deltakeren innrømmet hendelsen, og ble stemt ut dagen etterpå. Det kjente tv-fjeset har ikke dratt til hjemstedet sitt, men oppholder seg ennå i Stockholm.

- Vi holder veldig tett og intens kontakt med ham, sier presseansvarlig McShane til Aftonbladet.

Ifølge kanalen ble det angivelige overgrepsofferet hentet ut av BB-huset på deres initiativ.

- Det var etter at oppmerksomheten og spekulasjonene rundt hendelsen vokste seg så sterk, at vi tok beslutningen om å ta henne ut, sier McShane.