SPORLØST BORTE: Hva har skjedd med Mulla Krekar er det store spørsmålet i Hallo i ukens påskekrim, «Jakten på påskeskjegget». Foto: Scanpix
SPORLØST BORTE: Hva har skjedd med Mulla Krekar er det store spørsmålet i Hallo i ukens påskekrim, «Jakten på påskeskjegget». Foto: ScanpixVis mer

Mulla Krekar i påskekrim

Hallo i uken gir lytterne et eget påskeegg i år. I «Jakten på påskeskjegget» forsvinner Mulla Krekar, og redaksjonen må avbryte ferien for å sikre rikets sikkerhet.

||| - Det er jo det man gjør i påsken, så det skulle bare mangle at vi lager påskekrim for våre lyttere. Vi kunne sendt repriser fra tidligere påskekrim, men vi hadde lyst til å gi en spesiell påskegave til lytterne. Dette blir vårt påskeegg til dem. Dessuten er det tradisjon, forteller Jørgen Strickert i NRKs Hallo i uken.

Krekar forsvinner«Jakten på påskeskjegget» inneholder flere obligatoriske elementer for en vellykket påskekrim, deriblant skumle og overnaturlige hendelser på en hytte, og selvsagt en helt og en skurk. Midt i påskehøytiden forsvinner plutselig Mulla Krekar. Hallo i ukens reportervesen må avbryte ferien for å redde rikets sikkerhet, men vikler seg inn i et dødelig spill om kriminalitet, politikk og sex, hvor risikoen er overhengende for å ende med skjegget i postkassa.

- Det tar utgangspunkt i faste karakterer som Hallo i uken-lyttere allerede er kjent med. Den viktigste handlingen er at Mulla Krekar forsvinner, og det er det som er utgangspunktet for krim-intrigen. Det stilles spørsmåltegn ved hva som har skjedd, hvem det er som står bak, kanskje han har rømt, eller er han drept. Det er selvsagt veldig spennende, fortsetter Strickert.

KAMP MOT KLOKKA: Mulla Krekar har forsvunnet, og det blir en kamp mot klokka når Hallo i ukens reporter må redde rikets sikkerhet i «Jakten på påskeskjegget». F.v. Jørgen Strickert, Cathinka Rondan og Geir-Atle Johnsen i Hallo i uken. Foto: Scanpix
KAMP MOT KLOKKA: Mulla Krekar har forsvunnet, og det blir en kamp mot klokka når Hallo i ukens reporter må redde rikets sikkerhet i «Jakten på påskeskjegget». F.v. Jørgen Strickert, Cathinka Rondan og Geir-Atle Johnsen i Hallo i uken. Foto: Scanpix Vis mer

Borte i virkeligheten?
- Hvorfor akkurat Mulla Krekar?

- Som den mest profilerte terroristen i Norge, er han viktig for det norske samfunnet. Nå er det lenge siden vi har hørt noe fra han, så det er ikke helt utenkelig at han er borte i virkeligheten også, sier han og ler.

I tillegg til å oppklare gåten om Mulla Krekar, får lytterne svar på spørsmål som: Hvem er det som spøker på fjellhytta Skjeggtun? Hvorfor heter så mange polakker det samme som baderomsinnredning? Og hva gjør Viggo Valle når han ikke leder Påskelabyrinten? Strickert legger ikke skjul på at dette kan bli en årlig tradisjon.

- Vi hadde det veldig gøy da vi lagde dette, så det skal man ikke se bort fra. Radio er jo et ypperlig medium for påskekrim.

«Jakten på påskeskjegget» sendes påskeaften, klokken 15.03 på NRK P2.