Mulla Marie

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«TEKNIKK OG TAKTIKK»

var overskriften på Marie Simonsens kommentar 19. mars. Det er en tittel som er best egnet til å karakterisere de metodene hun selv bruker. Her var det mye teknikk og taktikk! La oss ta teknikken først: Simonsen bestemmer seg for en KrF-karikatur og tegner det samme bildet gang etter gang. I denne sammenheng er Simonsens mål å framstille Høybråten som en annerledes politiker (eller mulla?) enn undertegnede og Kjell Magne Bondevik. Og taktikken, den er gang på gang å forsøke å bekrefte en dreining i KrFs ledelse, eller en konflikt mellom partiets politikere.

Marie Simonsen er Dagbladets mulla, som slår hardt ned på alt hun og avisen er ideologisk uenige i. Hun som selv er svært fortrolig med sarkasme som våpen, beskylder Høybråten for hard ordbruk. Hva bruker hun som eksempel? At han har uttalt at SVs snuoperasjon i bioloven er useriøs og forhastet. Hun mener dessuten at Høybråten har en uforsonlig stil (mullaen igjen?) og at «det er umulig å forestille seg Bondevik komme med så harde personlige utfall mot politiske motstandere som Høybråten har gjort det siste døgnet». Hvilke utfall?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer