Mullah Krekar-dokumentar får totalslakt i USA

Gjør kampen mot terror til et realityshow, mener amerikanske tv-anmeldere.

USAKLIG: Mullah Krekar (bildet) får ikke mye sympati av tv-anmelderne etter å ha lagt fram sine synspunkter i et intervju med et amerikansk dokumentarteam. Men hardest går det ut over filmskaperne selv. FOTO: SCANPIX
USAKLIG: Mullah Krekar (bildet) får ikke mye sympati av tv-anmelderne etter å ha lagt fram sine synspunkter i et intervju med et amerikansk dokumentarteam. Men hardest går det ut over filmskaperne selv. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går kveld amerikansk tid var det premiere på «The Wanted» - en dokumentarserie på NBC der et tv-team bestående av gravende journalister og tidligere militære jakter på terrorister og krigsforbrytere som ikke blir stilt for retten fordi de «gjemmer seg» i andre land.

Første episode dro til Norge for å konfrontere Mullah Krekar. Og det ble en heller flau affære, ifølge amerikanske tv-kritikere.

- Jeg har sett mange mislykkede sjangerhybrider av nyheter og underholdning de siste 25 årene, men jeg kan ikke huske å ha sett noe så dumt, selvopptatt og journalistisk ute til lønsj som dette, skriver for eksempel David Zurawik i Baltimore Sun.

- Utrolig arroganseZurawik påpeker at tv-teamet tar seg helt latterlige dramaturgiske friheter, som at de liksom skal være i livsfare når de gjemmer seg bak søplekassene ved Mullah Krekars leilighet på Grønland.

Krekar slapp for øvrig journalistene inn, og gikk med på et langt intervju.

- Norge har en praksis i forhold til hvordan man gjør det med utvisninger, og journalist Ciralski og hans team er sinte fordi de ikke ennå har sendt Krekar tilbake til Irak. Arrogansen, når et amerikansk underholdningsshow på tv skal fortelle en stat som Norge hva de skal gjøre, er helt utrolig, skriver anmelderen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer