Multi Cyde

Den siste tilveksten i norsk rap, Multicyde, spurte seg sjøl og kom fram til et rungende «ja».

- Vi har valgt å ha et image som ikke handler om å være tøffe hardbarkede typer som flyr rundt å knekker nesa på folk. Vi er pyser, vi, sier Lars Larssen Naumann (17).

- Vi er oss selv , retter hans to år eldre kollega Patrick Hauge (19).

SAMMEN MED gjestevokalisten Silje Haugum Nymoen (Anha) er de iferd med å få en hit med singelen «The Claptrap». Nå nærmer salget seg 5000 - hvilket er en fenomenal debut i norsk målestokk.

- Egentlig skulle vi bare lage singel med et opplag på 100 for å selge til kompiser. Men da vi var ferdig i studio, syntes vi låta hørtes så bra ut at vi leverte tapen rundt i platebransjen, forteller Multicyde.

Noe som resulterte i et kappløp av de sjeldne mellom de norske plateselskapene.

WARNER TRAKK det lengste strået. De lovte hverken gull eller grønne skoger, men ga et løfte om seriøs oppfølging. Og det var det som fristet mest. Lars og Patrick, eller Larry Lavish og Pierre Palish som de heter på plata, satser nemlig alt på Multicyde. Lars har skippet skolen, og Patrick forsøker fortvilt å forklare sine grønnkledde sjefer at han må «dimme» for å bli popstjerne.

Og ikke nok med det: Gutta har spyttet i halvparten av budsjettet til «The Claptrap»-videoen, nærmere 100000 kroner, av egen lomme.

- Vi kunne kjøpt klær og festet bort pengene vi har fått. Men istedet satser vi alt vi tjener videre.

Og potten blir større for hver gang. I april kommer albumet «Multicydal», og snart slipper gutta en ny singel, «Freaky».

- Det blir vel så vi spanderer en video på den låta også. En musikkvideo er jo som en eneste stor reklamefilm, og den eneste sjansen til å bli spilt i Sverige og Danmark.

PÅ «THE CLAPTRAP» har de samplet kjente takter fra selveste «Fleksnes», og vi skal ikke bli overasket om også andre nasjonale hymner dukker opp hos Multicyde.

- Vi har ikke noe sånn image at Multicyde er de gutta som sampler norske ting. Men det gjør jo at folk relaterer seg mer til musikken. Dessuten er det enklere å klarere, sier Lars og Patrick.

For øvrig med Egil Monn-Iversens velsignelse.