Munch-arving: - Forstår ikke hvordan kommunen kan si ja til Melgaard

- Hvorfor akkurat denne tomta?

KRITISK: Munch-arving Elisabeth Munch-Ellingsen mener Melgaards prosjekt vil bli helt malplassert. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
KRITISK: Munch-arving Elisabeth Munch-Ellingsen mener Melgaards prosjekt vil bli helt malplassert. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bjarne Melgaard og Snøhetta startet å samarbeide om prosjektet «A house to die in» i 2011. Siden den gang har arkitektene jobbet med å søke om å få lov til å bygge huset på «Kikkuttomta» på Ullern. Planen har hele veien vært å bygge huset - men fredag kunne Dagbladet fortelle at en rekke kjente kunstnere nå protesterer mot prosjektet.

Tomta ligger nemlig like ved kunstnerkolonien på Ekely og vinteratelieret til Edvard Munch, hvor Munchs våningshus stod fram til 1960. Halvparten av området er fredet, også på grunn av at mange av Munchs naturmotiver er der. Den andre halvparten av området er regulert til friluftsområde.

De ansatte i Dokka barnehage, som ligger like ved tomta, frykter at barna skal drukne i vannspeilet som er planlagt rundt det ene bygget.

Forstår kritikken Elisabeth Munch-Ellingsen er Munch-arving og et av oldebarna til Edvard Munchs bror. Hun forteller at Munch-familien ikke var klar over Melgaard og Snøhettas prosjekt, men at de mest sannsynlig ikke kommer til å foreta seg noe for å stoppe det. Hun mener familien ikke har uttalelsesrett i saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.