Munch-museet får to millioner ekstra

Kan bety at flere beholder jobben ved museet.

FÅR MER PENGER: Direktør Stein Olav Henrichsen ved Munch-museet får to millioner mer å rutte med. Pengene skal imidlertid brukes til å dekke gammelt underskudd. Foto: Anders Grønneberg.
FÅR MER PENGER: Direktør Stein Olav Henrichsen ved Munch-museet får to millioner mer å rutte med. Pengene skal imidlertid brukes til å dekke gammelt underskudd. Foto: Anders Grønneberg.Vis mer

(Dagbladet:) I et møte i finanskomiteen i Oslo bystyre tirsdag kveld ble finanskomiteens innstilling om revidert budsjett enstemmig vedtatt.

Budsjettet innebærer at Munch-museet vil få to millioner ekstra til drift, forutsatt at innstillingen blir vedtatt i bystyret.

- Når vi nå endelig får på plass vedtaket om bygging av Lambda og det nye museet kan stå klart alt om fem år, er det gledelig at museet også får ressurser til å gjenoppta flytteforberedelsene, sier kulturbyråd Hallstein Bjercke (Krf).

Kan bremse nedbemanningen Direktør Stein Olav Henrichsen ved Munch-museet sa først til Dagbladet at pengene skulle gå til å dekke tidligere underskudd. Noen timer senere hadde han sjekket bevilgningen nærmere, og ombestemte seg.

- Dette er veldig gledelige nyheter for oss. Det gjør at vi kan få i gang både konservering og kvalitetsforbedringer allerede i år og dekke noen helt nødvendige vedlikeholdsbehov.

- Hva betyr det for nedbemanningen?

- Det må vi se på helt konkret når vi får vedtaket. Men vi håper at vi med det vedtaket kan beholde mer av den viktige kompetansen vi har i konserveringsavdelingen enn det vi har lagt til grunn i den nye organisasjonsplanen.

Enda mer til Tøyen Dagbladet har tidligere skrevet om at Frps avgjørelse om å trekke seg som budsjettpartner for byrådet som følge av Lambda-saken kan gi SV, og eventuelt Ap, større gjennomslagskraft.

På møtet i finanskomiteen fikk SV gjennomslag for ytterligere bevilgninger til opprustningen av Tøyen allerede i år.

- Det borgerlige rotet kommer nå barna på Tøyen til gode. I avtalen lå det 25 millioner til Tøyen årlig i fem år fra og med 2014. Nå begynner opprustningen av Tøyen allerede til høsten.

- Barn på Tøyen skole får for eksempel nå gratis kjernetid i aktivitetsskolen allerede fra høsten 2013. Dette ble mulig fordi Frp brøt budsjettsamarbeidet, sier SVs gruppeleder Marianne Borgen.