Munch-museet frykter fallende Munch-interesse

- Begynner å haste med nytt museum.

PÅ ALLES LEPPER:  Etter Edvard Munchs maleri «Skrik» ble auksjonert bort til rekordpris i New York i mai, har interessen for den norske kunstneren vært enorm. Det ønsker Munch-museet å utnytte til det fulle.
Foto: Johannes Worsøe Berg
PÅ ALLES LEPPER: Etter Edvard Munchs maleri «Skrik» ble auksjonert bort til rekordpris i New York i mai, har interessen for den norske kunstneren vært enorm. Det ønsker Munch-museet å utnytte til det fulle. Foto: Johannes Worsøe Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er et paradoks at en million mennesker har sett Munch i Europa. Vi får henvendelser fra hele verden. Vi håper at politikerne faller på en beslutning snart. Vi begynner å få det travelt, behovet for et nytt museum soleklart, sier informasjonssjef ved Munch-museet Sture Portvik til Dagbladet.

Enorm interesse Tirsdag ble det kjent at verdens største kunstmuseum, Museum of Modern Art (MoMa), skal stille ut Edvard Munchs maleri «Skrik» fra 1895.

Saken har fått betydelig oppmerksomhet utenfor Norge, og Munch-museet opplyser at hele 428 internasjonale artikler er skrevet om begivenheten bare i løpet ett døgn.

I mai gikk «Skrik» under hammeren for rekordhøye 687 millioner kroner på Sotheby's i New York. Munch-utstillingen «Det Moderne Øye» er stilt ut i flere europeiske byer det siste året med snart en million besøkende.

Her hjemme er politikerne uenige om et nytt museum, og diskusjonen går rundt tre alternativer. I forrige uke kom rapporten som utredet Tullinløkka og Tøyen, men den ga likevel ingen bevegelser i det politiske miljøet. Per i dag er det ikke flertall for noen av alternativene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer