Egen Munch-utstilling på prestisjemuseet Metropolitan i USA

Munch-museet må til utlandet for å sikre publikum til det nye bygget

Munch-museet satser i USA, og skal vise på prestisjefulle The Met. De må ut for å trekke samarbeidspartnere og publikum til det nye museet i Bjørvika.

MUNCH I UTLANDET: Munch-museet jobber med å få flere internasjonale kunstsamarbeid. Her et bilde av en mann som ser på Munch-bildet «Melankoli» fra utstillingen « Unheimlich - Innenräeume von Edvard Munch bis Max Beckmann» i Kunstmuseum Bonn i Tyskland. Utstillingen åpnet i oktober og står ut januar 2017 .
PHOTO: OLIVER BERG/DPA
MUNCH I UTLANDET: Munch-museet jobber med å få flere internasjonale kunstsamarbeid. Her et bilde av en mann som ser på Munch-bildet «Melankoli» fra utstillingen « Unheimlich - Innenräeume von Edvard Munch bis Max Beckmann» i Kunstmuseum Bonn i Tyskland. Utstillingen åpnet i oktober og står ut januar 2017 . PHOTO: OLIVER BERG/DPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi må ut og gjøre museet bedre kjent slik at vi siden kan løfte fram det nye museet i Bjørvika, sier direktør ved Munch-museet, Stein Olav Henrichsen, da han møter Dagbladet i lokalene til museet på Tøyen.

Henrichsen fikk nylig forlenget sitt seksårige åremål, og er nå godt i gang med forberedelsene til å flytte inn i det omstridte, nye Munch-museet på hele 26 313 kvadratmeter i vannkanten i Oslo.

Og skal vi tro ham, må Munch-bildene ut på veien, for å skape blest om Edvard Munch og trekke nok folk til det nye museet når det står ferdig i 2020.

Fire utstillinger i USA

Den siste tida har Munch-museet stått bak flere større Munch-utstillinger i storbyer på kontinentet, og både «Det morderne øye» på Pompidou-senteret i Paris og Munch-utstillingen på Van Gogh museet i Amsterdam, har dratt fulle hus.

Nå satser Munch-museet stort i USA.

De har i år hatt et samarbeid med Neue Galerie i New York, og Fifth Avenue har i høst vært utsmykket med bannere med Munchs kunst.

Allerede 12. november vises utstillingen «Jasper Johns+Edvard Munch», som nylig stod på Tøyen, ved Virginia Museum of Fine Arts. Til neste år skal en egen utstilling bestående av mer enn 30 Munch-verk, med bildet «Selvportrett mellom klokken og sengen» som hovedbilde, stilles ut i den nye fløyen laget av norske Snøhetta ved San Fransiscos Museum of Modern Art.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer